Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Orman İşletme Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Ağaçlandırma ve Orman Bakım İşleri için Gümüşhane’ye 500 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) Ödeneği tahsis edildiğini söyledi.
Aşıcı, Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 330 kişilik Ağaçlandırma ve Orman Bakım İşleri konulu programın 1 Nisan tarihinde başlatılacağını belirterek, programın Gümüşhane (Merkez), Karanlıkdere (Torul), Kelkit (Köse ve Kelkit) Şiran Şefliklerine bağlı köylerde ve beldelerde uygulanacağını söyledi.
Bu programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini dile getiren Aşıcı, programlara son müracaat tarihinin 21 Mart olduğunu hatırlattı.
Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerektiğini vurgulayan Aşıcı, bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunduğunu belirtti.
Aşıcı, müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde mülakat ile asıl listelerin tamamının belirleneceğini, ayrıntılı bilginin Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabileceğini sözlerine ekledi.