Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa’da, Düşünce Platformu tarafından düzenlenen ‘Fikir Sofrası’ iftarına katıldı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Fikir Sofrası’ tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Haleplibahçe alanında düzenlen iftar programı 2015 Dünya Kuran-ı Kerim birincilerinin kuran tilavetinin dinletilmesiyle başladı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Müslüman dünyasının Hz Muhammed Mustafa’nın mesajına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Yılmaz, şunları kaydetti:
”Özellikle Müslüman dünyasının yeniden peygamberlerin barış ve hoşgörü mesajlarına bakması gerekiyor. İslam aleminin daha fazla ilme, daha fazla hoşgörüye, daha fazla üretime, çalışmaya ve emek üretmeye ihtiyacı vardır. Kardeşin kardeşi vurmadığı, katletmediği, çatışmaların, çekişmelerin yaşanmadığı aksine yer yüzünü bir birimiz için imar ettiğimiz ve hoşgörü içinde yaşadığımız bir İslam alemi temenni ediyoruz. Buradaki Suriyeli kardeşlerimiz zalim bir rejimden kaçarak ülkemize sığındılar. Onlara Türkiye’nin gösterdiği misafirperverlik, Şanlıurfa’nın gösterdiği Halil İbrahim misafirperverliği inanıyorum ki tarihte yerini alacaktır. Türkiye ve Urfa insanlık vazifesini yapıyor. Aslında Suriyelilere tüm dünyanın ve insanlığın el uzatması lazım; fakat bunu yeterince gördüğümüzü söyleyemiyoruz.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati, Türkiye’nin Suriye’den gelen Kürt, Türk, Arap, Ezidi, Türkmen’ine ve etnik kökenine bakmaksızın ev sahipliği yaptığını söyledi. Tel Abyad ve Kobani’de yaşanan sıkıntıları beraber izlediklerini belirten Nebati, Türkiye’nin üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığını kaydetti. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,”Tabi burada iftar yapmak gerçekten ulvi olarak çok önemli duygulara nasip oluyor. Biz de burada iftar sofrasında bulunmaktan çok büyük mutluluk duydum ve burada 4 bin kişi beraber iftar yapacak bu da güzel bir duygu. Bu iftar sofrasının kurulmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Fikir Sofrası Platformu Başkanı Ahmet Arslan, şunları söyledi:”İki yıl önce oluşturduğumuz Türkiye’nin yeni düşünce platformu Fikir Sofrası bu defa Şanlıurfa’da ulvi bir görev için kuruyoruz. Fikir Sofrası’nın sosyal sorumluluk projesi olarak bu akşam kurulan iftar sofrası bu defa mübarek ramazan ayında peygamberler şehri Şanlıurfa’da kurduk. Bu akşam Suriye’den gelen kardeşlerimizle hep birlikte oruçlarımızı açacağız. Bu vesileyle iftar soframızın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
İftar yemeğinin ardından program Kültür Bakanlığı Tasavvuf Topluluğu’nun sema gösterisiyle sona erdi. Haleplibahçe alanında düzenlenen ‘Fikir Sofrası’ iftar programına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Fikir Sofrası Platformu Başkanı Ahmet Arslan, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanları, STK’lar, Suriyeli Türk, Kürt ve Türkmen vatandaşlar iftar yemeğine katıldı.