Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de CHP'lilerin, kentte düzenlenen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı istişare toplantısına çağrılmadıkları gerekçesiyle yaptığı protesto gösterisine, Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin'den yanıt geldi. Tin, eylem sonrası CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak niteledi.
Geçen cuma günü Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, vali yardımcıları, muhtarlar ve kaymakamlarla bir araya geldiği toplantıda Ak Parti'nin propagandasının yapıldığını ileri süren CHP'li grup, dün Çaybaşı Caddesi'ndeki CHP İl Başkanlığı binasından Valilik önüne yürüdü. Toplantıya sadece AK Parti İl Başkan'ının çağrıldığını söyleyen CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.
Ak Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin ise eylemin klasik CHP mantığı olduğunu ve yürümekle icraat yaptıklarını zannettiklerini söyledi. AK Parti İl Başkanı Tin, şunları söyledi:
"İktidar partisinin Denizli İl Başkanı olarak ilimize gelen bakanımızın programlarını takip ve kendisine eşlik etmem, protokol hükümleri ve siyasi etik gereğidir. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Denizli'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra muhtarlar da kendi sorunlarını aktardılar. AK Parti İl Başkanı olarak toplantıya konuşmacı olarak değil katılımcı olarak sayın bakanımıza icabet ettim. Hizmet nerede biz ordayız. Bizim davamız Türkiye davası, millete hizmet davası. CHP, kalkıp da il başkanı buraya katılmış diyerek valiliğe kadar yürümek yerine şu mahallenin de şu sorunu var ve çözülmeli deseler millet lehine daha sağlıklı olurdu. Ancak bu zihniyetin iktidar olma gibi milletin derdiyle dertlenme gibi bir düşünceleri yoktur. Milletimizin bu mantıkla hareket edenlere de her daim geçit vermediği ortadadır."
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin muhtarlardan herhangi bir talebinin olmadığını belirten Tin, "Bakanımız Nihat Zeybekci, toplantıda Denizli ve ülke ekonomisinin genel bir değerlendirmesini yaptı. Türkiye'nin dünyadaki yerini anlattı. Geçmiş ile günümüz arasında önemli kıyaslamalarda bulundu. Denizli'ye yapılan ve bundan sonra da yapılabilecek hizmetlerden bahsetti" dedi.
Hangi görüşten olursa olsun mahallesine hizmet götürme gayretinde olan her muhtarın çalışmasının takdir edildiğini belirten Tin, "CHP İl Başkanı yaptığı bu talihsiz açıklamayla muhtarlar üzerinden siyasi rant elde ettiğini düşünüyorsa yanılıyor. Çünkü CHP zihniyeti muhtarlarla bir araya geldiğinde boş gürültü ile oy ister. Biz ise muhtarlarımızla bir araya geldiğimizde sorunlarını dinleyip çözüm üretmenin gayreti içinde oluruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF