Kastamonu'da yaşayan Sigar Kaya Kurtcuoğlu (22), alışveriş yapmak için 3 yaşındaki oğlu Kaan Kurtcuoğlu’nu evde bırakarak markete gitti.

ANAHTARI ATMASINI İSTEDİ

Anahtarı evde unutarak kapıyı çeken Sigar Kaya Kurtcuoğlu, alışveriş yaptıktan sonra eve döndü. Kapıyı açamayan Kurtcuoğlu, dışarı çıkarak oğluna seslendi. Dışarı çıkan oğlundan evin anahtarını isteyen anne, anahtarı oğlundan aşağıya atmasını istedi. Balkondan düşen çocuğu havada yakaladı

ZABITA HAVADA YAKALADI

Annesini yanlış anlayan 3 yaşındaki çocuk, balkona çıkarak kendisini aşağıya bıraktı. O esnada yoldan geçen Azdavay Belediyesi Zabıta memuru Ömer Yıldız, tentene çarparak zıplayan çocuğu tutarak büyük bir faciayı önledi. Zabıta Memuru Ömer Yıldız tarafından Azdavay Devlet Hastanesine kaldırılan Kaan Kurtcuoğlu da burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Kaan Kurtcuoğlu, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.



Zabıta memuru Ömer Yıldız, olayı şöyle anlattı: “Dün akşam saat 20.30 sıralarında evden çıkıp çarşıya doğru geliyordum. Binanın önüne geldiğim esnada bir gürültü, bir bağrışma duydum. Durup bakınmaya başladım. Yukarı doğru baktığımız çocuk balkonda idi. Kadın aşağıdan bağırıyor ‘oğlum geri git’ diye. Bende bakarken çocuk birden kendini balkondan aşağıya doğru sarkıttı ve birden salıverdi kendisini aşağıya. Kafasını alt dairenin balkona çarparak tentenenin üzerine düştü. Tenteneden zıplayarak buradan da benim kucağıma doğru geldi. Bende çocuğu tutmaya çalışıyordum, yanımda da birkaç kişi vardı. Çocuğu tutup direk Azdavay Devlet Hastanesine götürdük. Burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra beyin tomografisi çekilmesi için Kastamonu’ya sevk edildi. Aile, çocuğu alıp Kastamonu’da götürdü. Ben, bir süre sonra tekrar aileyi arayıp çocuğun durumunu sordum. Bana herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığını ama müşahede altında tutulacağını söylediler. Bir süre müşahede altında tutulduktan sonra gece saat 04.00 civarında aileyi taburcu etmişler. Çocuğun yaşaması ve sağlıklı olması bizleri sevindirdi, mutlu etti”