Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu saat 17.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek 40 dakika görüştü.

Erdoğan yapılan görüşmede 64. Hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na verdi. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan basın açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 64 üncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir."

DAVUTOĞLU'NUN BUGÜNKÜ PROGRAMI YOĞUNDU, YEMİN KRİZİ ÇIKTI

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yemin etmesi ufak çaplı bir kriz yarattı. Davutoğlu 1. sırada yemin etmek istiyordu ancak bu mümkün olmadı. Nedeni ise Başkanlık Divanı'na zamanında haber verilmemesi. Bu yüzden Davutoğlu, 1. sırada değil de dilekçeyle daha erken yemin etti. Yemin eden Davutoğlu soluğu Saray'da aldı.

DENİZ BAYKAL GENEL KURULU YÖNETTİ

TBMM Genel Kurulu'nda, 26. Dönem 1. Yasama Yılı başladı. TBMM Genel Kurulu, en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal'ın yanında, Başkanlık Divanı'nda Meclis'in en genç milletvekillerinden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da hazır bulundu.

ERDOĞAN LOCADA YER ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birleşim açılırken locada yerini aldı. Erdoğan'a, en yaşlı ikinci üye AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman eşlik etti. Deniz Baykal, 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın ilk birleşimini açtıktan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın locadaki yerini aldığını bildirdi.

DAVUTOĞLU ZAMANINDA HABER VERMEDİ

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, birinci sırada yemin etmek için Başkanlık Divanı'na zamanında haber vermediği öğrenildi.