Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, ()- BEŞ yıl önce başlatılan 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi kapsamında şu ana kadar 180 bin çocuk enerji konusunda bilinçlendirildi. Projeyi yürüten Zorlu Enerji Grubu, genişletilerek sürdürülecek proje ile çevreci nesil yetiştirilmesini hedefliyor.
'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesinin Gaziantep’te düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, çevresine ve yaşadığı dünyaya duyarlı gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Beş yıldır sürdürülen proje kapsamında önemli mesafeler alındığını vurgulayan Yalçın, yeni dönemde de çalışmaların yoğun şekilde sürdürüleceğini ifade ederek şöyle dedi:
"Projenin başladığı 2010 yılından bu yana, çocuklara enerji kaynakları, üretimi ve kullanım alanları hakkında bilgi ve deneyimlerin aktararak, yenilenebilir enerjinin önemi ve enerjinin tasarruflu kullanımı konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Enerji konusunda temel bilgiler sunarak sürdürülebilirlik anlamında önemli bir başarıya imza attık. Çocukların enerji ile ilgili konuları müfredata paralel olarak özümseyerek öğrenebilmelerini sağlayabilmek amacıyla yeniden yapılandırdığımız projemizde, bu yıl 5 bölge 92 okulda 8 bin 750 çocuğa ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile sosyal sorumluluğun toplumsal gelişim ve kalkınmamızda geçici bir uygulama değil, bir sorumluluk olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.”

FOTOĞRAFLI