13 yıl önce Bornova’da hizmete giren ve 13 yıldır kesintisiz eğitim veren Minik Şirinler Anaokulu, el değiştirerek yenilenen yapısıyla eğitim ve öğretim dönemine “Merhaba” dedi.
Minik Şirinler Anaokulu’nun yeni sahibi Gülden Analp ve okul müdürü Durgül Zengin liderliğinde 3-6 yaş arası miniklere eğitim veren Minik Şirinler Anaokulu’nun açılış törenine, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın yanı sıra; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve CHP Milletvekili Adayı Atilla Serter katıldı.
24 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE SAHİP
Bornova Evka-3’te dört tarafı yeşillikler ve ağaçlarla çevrili bir alanda kurulan Minik Şirinler Anaokulu’nun, 24 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu kaydeden okul kurucusu Gülden Analp, Bornova’ya böyle bir eğitim kurumu kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gülden Analp,“Tüm bölümleri 3-6 yaş arası öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmiş ve bağımsız bir binada hizmet veren okulumuz, her yaş grubu için ayrı ayrı geniş ve aydınlık sınıflar, ilgi merkezleri, modern ve zengin oyuncaklarla donatılmış oyun odasıyla eğitim verecek. Bununla birlikte, okulumuz bahçe içerisinde oyuncaklarla donatılmış oyun parkı, kış dönemleri için kış bahçesi, yemekhane ve yaş gruplarına göre ayrı ayrı tuvaletleri de içerisinde barındırıyor” dedi.
DOĞAYLA İÇ İÇE
İki katlı müstakil ve bahçeli alanıyla çocukların doğayla iç içe yaşayacağını dile getiren Analp, “3-6 yaş aralığında öğrencilere eğitim veren okulumuz, sınıfları yaş gruplarına göre ayırmakta ve gün içinde öz oyun saatlerinde farklı sınıfları kullanabilmekte. Her sınıfın kendine ait bir sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmeni bulunuyor. Servis öğretmeni ve yardımcı öğretmenler dahil tüm öğretmen kadrosu çocuk gelişimi ve eğitimi/okul öncesi öğretmenliği mezunu. Servis öğretmeni, aşçı, temizlik elemanı ve şoför okulun kendi bünyesinde bulunuyor” diye konuştu.