Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne gelen emekli büyükelçiler, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen diplomatlarımızın anısına yapılan Saygı Anıtı'nı ziyaret etti.
Emekli büyükelçilerden Nuri Yıldırım, Önder Özar, Ümit Pamir, Ahmet Banguoğlu, Suha Umar, Necati Utkan, Erhan Öğüt ile merhum emekli büyükelçi Turgut Serdaroğlu'nun eşi Ülker Serdaroğlu'ndan oluşan heyet, Fethiye'ye geldi. Büyükelçiler, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen sınıf arkadaşları ve meslektaşlarının anısına geçen 24 Temmuz'da açılan Saygı Anıtı'nı ziyaret etti.
Ziyarette heyeti temsilen duygularını dile getiren Nuri Yıldırım, "Temennimiz bu anıtın tüm Türkiye için örnek teşkil etmesidir. Sayın başkan ve personeline bu güzel anıt için teşekkür ederiz" diye konuştu.
'ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI YAŞATMAK İSTEDİK'
Büyükelçileri karşılayan Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı ise anıta karanfiller bırakan heyete teşekkür etti.
Büyükelçilere seslenen Saatcı, "Misafirlerimizi keşke daha güzel günlerde ağırlayabilseydik. Ankara'da 100'e yakın vatandaşımızı yitirdik. Her akşam 1 ya da 2 şehit haberi alıyoruz. Fethiye'ye de şehit haberi geldi. Kara bulutlar dolaşıyor ülkemizin üstünde. Bu anıtta da, tek suçu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olan şehitlerimizin anısını yaşatmak istedik. Vefa duygusu yok edilmemeli. Allah bu ülkeye tez elden esenlikler nasip etsin" dedi.
PLAKET VERİLDİ
Daha sonra büyükelçilerle birlikte Fethiye Belediyesi'ne geçen Başkan Saatcı'ya, merhum emekli büyükelçi Turgut Serdaroğlu'nun eşi Ülker Serdaroğlu tarafından, heyet ve Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmış personelin aileleri adına plaket verildi. Başkan Saatcı, Saygı Anıtı'nın yapımında emeği olan herkes adına verilen plaket için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI