Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da 70 yaşındaki Abdullah Kozan, baş ağrısı şikayetiyle gittiği ve 47 yıldır kaldığı Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki odasında yaşamını yitirdi.
Askerliğini yaptıktan sonra geldiği Bursa'da rahatsızlanan Abdullah Kozan, 47 yıl önce Muradiye Devlet Hastanesi'ne tedavi olmaya gitti. Kısa sürede hastane yönetiminin sevgisini kazanan ve hastanede kalmasına izin verilen Kozan, bir daha dışarı çıkmadı. Şeker ve astım hastalığı bulunan Abdullah Kozan'ı doktorları ve hastane yönetimleri, taburcu ettikten hemen sonra, tekrar girişini yaparak idare etti.
Yıllarını hastanede geçiren Kozan, geçen hafta cuma günü 47 yıldır kaldığı hastanede rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Kozan'ın cenazesi doğum yeri olan İnegöl'de toprağa verildi.
Abdullah Kozan'ın hastaneye girdiği süre içersinde kendisinin tedavisini üstlenen doktorların, hastane başhekimlerinin sayısını kimsenin bilmediğini söyleyen hastane idarecileri, "Kendisi hastanemizden bir kişi gibiydi. Yeşil kartı olduğu için ona sahip çıkıyorduk. Bayramın ikinci günü rahatsızlanınca kurtaramadık" dediler.

FOTOĞRAFLI