OKÇULUK milli takım antrenörü Göktuğ Ergin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na bayan milli takımı ve 1 ferdi erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini söyledi.
OLİMPİYAT KOTASI İÇİN KRİTİK VİRAJ
Antrenör Göktuğ Ergin, Türkiye sıralamasında kategorilerinde ilk 8 sırada yer alan sporcuların milli takım aday kadrosunun kampına davet edildiğini söyledi. Göktuğ Gergin, geçen yıl uluslararası alanda 26 madalya kazanmalarına rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma barajını henüz geçmeyi başaramadıklarını anlattı. Okçuluk milli takımının olimpiyata takım olarak, sporcuların da ferdi katılımı için şansının devam ettiğine dikkati çeken Ergin, şöyle devam etti:
"GÜÇLÜ RAKİPLER VAR"
"Mayıs ve haziran ayında yapılacak 2 kota yarışması var. Birisi İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası diğeri de Antalya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın ikinci ayağı. Bu yarışmalarda başarılı olup ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek hakkı kazanmaya çalışıyoruz. Önümüzde çok güçlü rakipler var. Hindistan, Fransa, Almanya gibi dünyanın okçulukta ekol takımları da bizim gibi olimpiyat kotası alamadı. Kıran kırana mücadele olacak ama biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz."
HEDEF 4 SPORCUYLA OLİMPİYATA KATILMAK
Göktuğ Ergin, "Olimpiyat için şu anda hem rakiplerimi hem kendimizi değerlendirdiğimizde 4 sporcu hedefi daha gerçekçi. Önümüzde olimpiyat kotası için 4 aylık hazırlık süreci var, çok çalışacağız" dedi.
BEGÜL 1 YIL ARADAN SONRA MİLLİ TAKIM KAMPINDA
2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi okçulukta temsil edip 26'ncı olan en tek sporcu Begül Löklüoğlu'nun da 1 yıl aradan sonra okçuluk milli takımı aday kadrosunda yeniden yer aldığını belirten Göktuğ Ergin, "Öncelikle milli takıma girme mücadelesi verecek. Daha sonra da olimpiyat yolunda bizim en güçlü silahlarımızdan biri olacak" diye konuştu.
16 SPORCU KAMPTA
Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Olimpiyat Oyunları hazırlık kampı Antalya'da başladı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan okçuluk milli takım aday kadrosunda klasik yayda 8'i bayan 16 sporcu kampta yer aldı. 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen kamp, 31 Kasım'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI