Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan’ın daveti üzerine, Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi’nde yeni açılan acil servis binasını gezerek, bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, beraberindeki heyetle Dicle Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etti. Kışanak ile beraberindekileri, DÜ Hastaneleri Başhekim Prof. Dr. Sait karşıladı. Hastane bünyesinde ilk kez bağımsız inşa edilen Acil Travmatoloji Kompleksi hakkında Kışanak’a bilgi veren Alan, Acil Travmatoloji Kompleksin’in yakın bir zamanda hizmete gireceğini açıkladı. Alan, acil serviste 9 yataklı ilk muayene ve hasta bakım odası, 8 yataklı resüsütasyon odası, 27 yataklı monitörlü gözlem odası, gelen hastaların mağdur olmaması ve katlara çıkıp zaman kaybı yaşanmaması ve tedavisinin aksamaması amacıyla hastaların tüm işlemlerinin acil ve travmatoloji hastanesi bünyesinde tamamlanması planlandığı ifade etti.
Kompleks sayesinde kadın doğum, ortopedi, radyoloji, göz ve KBB muayene ve müdahale odalarının zemin katta oluşturulduğunu kaydeden Alan, "Acil ve Travmatoloji Kompleksi bünyesinde mevcut olan acil radyoloji bölümünde dijital röntgen, ultrasonografi ve bilgisayarlı tomografi cihazı ile tüm hastaneye hizmet verecek olan portabl röntgen cihazları ile hastanın tüm görüntüleme işlemleri Acil Radyoloji bölümü ile hastaların hiçbir hasta yakınına gerek kalmaksızın işlemlerinin aksamadan ve hızlı bir şekilde yapılması amacıyla düzenlendi. Yine zemin kat bünyesinde mevcut bulunan Cerrahi müdahale odası ile ameliyathane standardında planlanmış ve lokal anestezi altında yapılabilecek cerrahi müdahalelerin acil servis bünyesinde tamamlanması amaçlanmaktadır" dedi.
Aldığı bilgiler doğrultusunda hastane yetkililerine memnuniyetini dile getiren Kışanak, daha sonra hasta yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.