Mehmet AKTARAN / İstanbul,() HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile birlikte bu akşam Gazi Cemevi'nde "Muharrem iftarına katıldı.Yüksekdağ ve Kışanak daha sonra Demokratik Alevi Derneği'nin düzenlediği "Aleviler Hüseyin'in aşkıyla barışa ikrar veriyor" adlı etkinliğe katıldı.



Etkinlikte konuşan Figen Yüksekdağ, “Zulüm ve işkence ile katledilen Hz. Hüseyin ve yoldaşları bin 400 yıl önce bu yana ezilenlerin, zulme ve zalime karşı direnişin sembolü oldu. Zulme karşı direnmek için, Hz. Ali'yi Hz. Hüseyin'i sevmek için mutlaka Alevi olmak gerekmez. İnsan olmak yeterlidir. Dün bize Yezit'in zulmü işkencesini dayatanlar bugün barış ve adalet diyenlerin karşısında aynı zulmü dayatıyorlar. Kerbela'nın yıl dönümünde bizlere acıyı ve savaşı dayatanlara karşı Hz Hüseyin gibi, Kerbela şehitleri gibi direndik ve direnmeye devam edeceğiz. Bugünün Yezit'leri saraylarda saltanat ilan edip halkına zulmedenler Yezitler gibi tarihe karışacaklar. Yezit ve Muaviye'nin sarayları gibi bugün tepemizde kurulan saray ve saraylar da yıkılacak" dedi.

“BİZİ TOROSLARLA KORKUTUYORLAR"

Gülten Kışanak ise, “Şimdi bizi yine korkuyla sindirmek istiyorlar. O kadar çok korku ortaya salıyorlar ki, biri tutmazsa biri tutar diye bombalarla sokakları, meydanları yasaklamak istiyorlar. 'Meydana çıkarsanız ölürsünüz' demek istiyorlar. Sandıkta bize oy vermezseniz 'beyaz Toroslar geri gelir' diyorlar. Korkutarak oy istiyorlar. 'Biz olmazsak hükümet kurulmazsa kaos olur' diyorlar. Sizin hükümetten halk ne hayır gördü de kuracağınız hükümetten görecek. Şimdi biz buradan sunun sözünü vereceğiz. Tekrar zafer sözü vereceğiz. 1 Kasım'da tekrar seçim kararı alanları bu kararı aldıklarına pişman edecek sonuç ortaya çıkartacağız. Ankara'da patlayan bomba aslında halklarımızın kurduğu büyük ittifaka karşı yönelik bir bombaydı. Yıllarca bizi Alevi-Sünni diye ayırdılar. Yıllarca bizi Kürt-Türk diye ayırdılar. Ellerinden geldiği kadar bizi bölüp parçalayıp üzerinde saltanat kurdular. Ama artık biz mazlumlar zalime karşı halklarımızın en büyük ittifakı kurduk. İnşallah o zalimin saltanatını 1 Kasım'da sandığa gömeceğiz" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)