Geçtiğimiz yıllarda yenilenen Ödemiş Arkeoloji Müzesi ilçedeki, öğretmen ve öğrencilerden ilgi görmeye başladı. Ödemiş İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lise (İMTAL) öğrencileri, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonunun aldığı kararla müzeyi ziyaret etti.

İMTAL rehber öğretmeni Özden Tola Coşkun, ziyaretle ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: “Örnek davranışlar gösteren ve onur belgesi ile ödüllendirilen öğrencilerimizin olumlu davranışlarının kalıcılığını artırmak ve onları okulun gerçekleştirdiği bir sosyal etkinlikle ödüllendirmek amacıyla 9, 10 ve 11’inci sınıf düzeyinde belge almış toplam 19 kişilik bir öğrenci grubu müzeyi ziyaret ettik. Ziyaretimize okul müdürü Habil Sert ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Selim Şahan da katıldı. Gezimiz sırasında müze görevlisi Ayşen Gürsel grubumuza eşlik ederek, Küçükmenderes havzasının eski tunç çağı döneminden beri tarihi gelişimi, müzede bulunan eserler hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Gezinin öğrencilerimiz için gayet olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Diğer okulların da müzeyi gezmelerini dilerim”

Müze görevlisi Ayşen Gürsel de bu tür gezilerden memnun olduklarını belirterek, “Müzemiz geçtiğimiz yıllarda yenilendi. Bölgemizin yaklaşık 2500 yıllık geçmişine ait müzemizde buluntular var. Müzeyi ziyarete gelen konuklarımıza yaklaşık 3000 yıl öncesinden alıp günümüze kadar getiren bir özet bilgi sunuyoruz” dedi.