Trabzon’un Sürmene ilçesinde önceki gece Rize dönüşü Fenerbahce kafilesini taşıyan otobüse yönelik gerçekleşen silahlı saldırı olayı olayın gerçekleştiği yerde sıcak hava balonu uçurularak protesto edildi.
Olayın yaşandığı mevkide basın toplantısı düzenleyen Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Cumartesi akşamı 22.00 sıralarında ilçemiz girişinde vahim bir olay yaşanmıştır. Olayı duyduktan hemen sonra olay yerine geldik. Fenerbahce basın sözcüsü Mahmut Uslu ve takıma geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu olayın ilçemizde yaşanması bizleri üzmüştür. Olayı kınıyoruz, bu yaşananların Trabzon ve Trabzonspor’la bağlantı kurulmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Fenerbahce üzerinden Türk futboluna yapılan bir saldırıdır. Tüm futbol camiasına geçmiş olsun diliyoruz” dedi.
THK Basın Müşaviri İsmail Çanka ise, “Türk Hava Kurumu Başkanı Macit Öktem bey Sürmeneli. Bu haberi duyar duymaz Trabzon valisi ve Sürmene Belediye başkanı ile irtibat haline geçti. Bu olaya bir tepki verilmesi konusunda ortak bir fikre vardılar. THK böyle böyle bir olaya nasıl bir tepki verebilir düşündüğümüz zaman en iyi bildiği şekli ile sıcak hava balonu ile ’Türk futboluna yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz’ mesajını göklere yazarak verdi. THK olarak da bu saldırıyı kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamaların ardından Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Belediye meclis üyeleri ve THK görevlileri balon önünde fotoğraf çektirdiler. Başkan Üstün “Türk futboluna yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz” yazılı pankartın bulunduğu balona binerek kontrollü bir biçimde kısa mesafeli havalandı.