SAMSUN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Çetinkaya Mahallesi İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulunda hazırlanan fuarın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler yer aldı.

İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Cavit Ovalı, fuarda 54 öğrencinin 34 projesinin yer aldığını belirterek, "Okulumuzun böylesi güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapması bizleri gerçekten onura etmiştir.  Öğrencilerimiz TÜBİTAK fuarı için günlerdir araştırmalar yaparak, yeri zaman uykusuz kaldılar. Bu fuarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, okul müdürleri katıldı. Öğretmenler ve öğrenciler hazırladıkları projeleri protokol üyelerine tanıttı.

Fuarının 2 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.