Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine Arama Kurtarma Teknikleri ve Yangına Müdahale Teknikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından eğitim verildi.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu’nda yapılan eğitimlerde dar alan, kapalı ortamda tam teçhizat kişisel koruyucu donanımlarla arama kurtarma işlerinin nasıl yapılacağı, yüksekte çalışma ve kurtarma faaliyetlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, sıkışmalı trafik kazalarında hangi ekipmanla nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın sınıfına göre müdahalenin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Yangın yerindeki tehlikelerin neler olduğu, araç malzeme ve ekipmanların nasıl kullanılacağı, araç yangınlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve müdahalenin nasıl yapılması gerektiği de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi.

Öğrencilerin eğitiminde teorinin yanında uygulamaya da çok önem verdiklerini belirten Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan, “Tüm programlarımızda öğrencinin öğrendiklerini uygulamada görmelerini sağlayarak öğrendiklerinin pekişmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz birebir uygulama fırsatı buldu. Bu kapsamda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından uygulamalı eğitim verildi. Bu vesileyle özverili eğitimleri nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ve personellerine teşekkür ederim” dedi.