KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Taşköprü Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Geleceğe Taşköprü'den Bakış Çalıştayı başladı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Taşköprü'nün en büyük avantajının Pompeiopolis Antik Kenti'ne sahip olması olduğunu söyledi.

Burada yürütülen kazılara Valilik olarak he türlü desteği verdiklerini belirten Günaydın, çalışmaların henüz istedikleri düzeyde olmadığını ifade etti. Buranın daha kısa sürede turizme kazandırılmasını hedeflediklerini aktaran Günaydın, "Bunun için daha fazla uğraş göstereceğiz. Bu çalışmaların değerlendirilmesi ve turizme kazandırılması için akademisyenlerimizin görüşüne ihtiyacımız var" dedi. 

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da üniversitelerin şehir hayatına öğrenci ve çalışanlarıyla bir hareketlilik, canlılık ve iktisadi katkı sağladığını dile getirdi. Bunu artık Kastamonu merkez ve ilçelerinde hissettiklerini vurgulayan Aydın, Kastamonu'nun artık bir talebe şehri olduğunu bildirdi. 

Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eğilmez ise bu toprakların ecdaddan devralındığını söyledi. Üzerinde yaşanılan bu topraklarda, varlığı devam ettirmek ve gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakabilmek için bilim ve teknolojinin gösterdiği doğrultuda çalışma azim ve gayreti içerisinde olmak zorunda olunduğunu belirten Eğilmez, zamanın birlik, beraberlik ve karşılıklı sevgi, güven ve anlayışla samimiyet ve çalışkanlıkla, geleceğe yeni adımlar atma zamanı olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından Rektör Aydın'ın moderatörlüğünü üstlendiği çalıştayda, eski Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, KÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Tüzemen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ve KÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğlu sunum yaptı. Çalıştaya, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Çalıştay, 14 Kasım Cumartesi sona erecek.