AFP'nin haberine göre, Soçi'deki arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Acil Durum Bakanlığı'ndan Rimma Çernova, parçaların "bir mil açıkta, 27 metre derinlikte" bulunduğunu söyledi.

Rus ajanslarını kaynak gösteren AFP, daha önce dalgıçların, Karadeniz'e düşen uçağın gövdesini bulduğunu bildirmişti. Ancak AFP daha sonra bu bilgiyi düzeltti.

Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesini de taşıyan Tu-154 modeli yolcu uçağı dün Soçi’den kalkışından kısa süre sonra Karadeniz’e düşmüştü. Sekizi mürettebat, 92 kişi taşıyan uçaktan kurtulan olmamıştı.


YENİ DOĞAN ÇOCUĞU SAYESİNDE KURTULDU

Koronun başvokalisti Vadim Ananiyev'in ise eşi doğum yaptığı için ölümden döndüğü ortaya çıktı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Russia Today'e konuşan Rus piyanist Denis Matsuyev, Ananiyev'in de çocuğunun doğması nedeniyle son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini ve ölmekten kurtulduğunu belirtti.


Çok sayıda üyesini kaybeden koronun başvokalisti Vadim Ananiyev

Matsuyev, "Aleksandrov korosu tüm dünyada kültürümüzü yansıtan eşsiz bir topluluktu. Verdikleri konserler her zaman büyüleyiciydi. Trajediyi yorumlamak çok zor, içimizi acıtıyor. Korodakilerin çoğunu bizzat tanırdım. Aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Hürriyet