AK Parti Eski İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu coşkulu bir kalabalık ile birlikte yaptı.
Dört yıl boyunca AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Halil Fırat, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Parti binasında coşkulu bir kalabalığın sloganları ve coşkusu arasında aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Seyfettin Bilen’e takdim etti. Coşkulu kalabalık, İbrahim Halil Fırat lehine sık sık sloganlar attı.
İl Başkanı Seyfettin Bilen konuşmasında, İbrahim Halil Fırat’ın kararının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “AK Parti bir yürüyüştür; geleceğe yürümenin hikayesidir. Yeniden inşanın niyeti ve gayretidir. Halil İbrahim Fırat bu yola çıkışın başından beri yolun yolcusu, emek vermiş, gayret göstermiş, partinin bütün aşamalarında emek vermiş bir başkanımızdır. Bu kutlu yolun yeniden imarı, ikinci merkezi olan etabı olan parlamento da var olmak için aramızdadır. Biz bu yolculukta hancıyız. Han kalır, hancı değişir. Emekleri oldu, gayretleri oldu, bunu inkar etmek mümkün değil. Halil İbrahim Fırat ile birlikte bu partide hizmet eden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah 2015 seçimleri Adıyamanımıza, partimize ve bu kutlu yürüyüşe desteğin en üst seviyesini yakalayacağız. Hep birlikte beraberce, omuz omuza, birbirimize güvenerek, bunu dava bilerek, şimdiye kadarki başarılarımızın üstüne çıkarmanın gayreti olacağız. Hepimize çok iş düşüyor. 2015 seçimi Türkiye Cumhuriyetinin ikinci seferberliği olarak düşünüyorum. Medeniyetimizin yeniden var edilmesi, özgür, demokratik, belirleyici ve geleceğe güvenle bakan bir Türkiye var etmek için mükellefiz. Hepimizin vicdanı sorumluluğu vardır. Bu bilinçle, gayretle, heyecanla 2015 seçimlerine gireceğiz.7 Nisanda belirlenecek olan 5 adayımızla birlikte ayrışmadan, ayrı tutmadan 7 Haziran’a kadar yolumuza devam edeceğiz ve 8 Haziran’da tüm Türkiye’de ve Adıyaman’da bir bayram yaşayacağız” dedi.
İbrahim Halil Fırat ise kendini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, “Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. 2002 yılından beri bu davanın bir neferi olmak adına bu partide yer aldım. İl disiplin kurulu üyesi olarak göreve başladım. İl yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, son 4 yıldır il başkanı olarak görev yaptım. AK Parti’ye büyük destek veren Adıyaman halkına ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah’a hamd olsun. 2015 seçimlerinde çıtamızı yükseltip TBMM’de AK Parti’nin koltuk sayısını yükselteceğiz. Adıyaman’da da 5-0 yapacağımıza canı gönülden inanıyorum. Sizden birisiyim, içinizden birisiyim. Doğduğum günden beri üniversite hariç hep Adıyaman’da yaşadım. Teşkilatta olduğum sürece tüm Adıyamanlıların sorununu çözümü noktasında elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Gücüm yetmemiş olabilir ama gelen bütün talepler ne olursa olsun yasal çerçevesinde ne yapabilirim çabası içerisine girdim. AK Parti’nin en iyi yerlere gelmesi için her gün caba sarf ettik. Ailemizden ve dostlarımızdan feragat ettik.
AK Parti’de aday adaylığı bolluğu var; bereket var. Sayının 100’e ulaşacağı belirtiliyor. Bu bayrak yarışında bayrağı eline alan daha yükseğe çıkarmak gayreti içerisinde olacaktır. Bayrağı Adıyaman’a hizmet etmek adına arkadaşlarımız, dostlarımız var” dedi.