Arzu KAYA-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a ABD'nin YPG'yi terör örgütü olarak görmediği yönündeki ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi:
"Bunu baştan beri söylüyorum. PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür bize göre. Ve Amerika bu işte şu anda bedel ödemiyor. Bedel ödeyen biziz. PYD'nin, YPG'nin yaptıklarını da bilen biziz. Dolayısıyla bu yanlış bakışı, yanlış değerlendirmeyi herhalde tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum. Biz, DAİŞ'i de terör örgütü olarak görüyoruz, PYD'yi ve onun yanındaki bu tür kuruluşları, PKK yine aynı şekilde... Bunları da biz terör örgütü olarak görüyoruz. Zaten, Avrupa Birliği de PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiştir, ilan etmiştir" dedi.
"Tüm bunlara karşı tabii Amerika'nın çok daha farklı yaklaşması ve bir model ortak olarak Türkiye'nin bu yaklaşımını bir kenara koyması düşünülemez" diyen Erdoğan, "Ama bu tür yaklaşımlar olduğu zaman bunlar bizi ciddi manada tabii üzmektedir. Çünkü bunlar yanlış bir yaklaşım. Biz bu terör örgütlerinin elinde onların silahlarını gördüğümüz zaman ciddi manada rahatsız oluyoruz. Biz aynı zamanda
NATO'da beraberiz. Orada da stratejik ortaklığımız var. Yani bunları şöyle bir değerlendirmeye aldığımız zaman bu atılan adımlar hakikaten üzücü. Öyle zannediyorum ki Sayın Başbakan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Obama ve diğer bu tür ortaklarla görüşmeleri olacak. Orada bunları da zaten birebir işleyeceklerdir" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)