ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordulu vücut geliştirme sporcusu Zafer Öztürk, aralık ayında Meksika'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor.

Almanya doğumlu olan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol ve dövüş sporlarının ardından vücut geliştirme sporuna yöneldiğini belirterek, "Bu spora başladığımda 17 yaşındaydım. Hatta babamdan izinsiz başladım. Yaşım küçük diye izin vermemişti. Bir arkadaş vesilesiyle spora yazıldım. Şu anda 40 yaşındayım ve bu spora kesintisiz devam ediyorum" dedi.

Türkiye'de katıldığı organizasyonlarda dereceler elde ettiğini dile getiren Öztürk, "Türkiye Şampiyonalarında 7, 5 ve 2'nciliğim var. Mersin'de düzenlenen son Türkiye Şampiyonası'nda Atletik Fizik kategorisinde 2'nci oldum. Bu yolda artık devam edeceğim. İnşallah 1 ve 2'nciliğin altına düşmeyeceğim. Hedeflerim büyük. Umarım bundan sonra basamaklar ilk sırayı gösterir" diye konuştu.

Öztürk, Dünya Şampiyonası için hazırlıklara başladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi yeni bir hazırlığa başladık. 2,5 ay gibi bir süremiz var. Bu süre içerisinde sıkı ve iyi bir diyet, antrenman ve uyku düzeniyle bu yola devam edeceğiz. Günlük antrenmanıma sabah erken saatlerde başlıyorum. Sabah 7 gibi kalkıp aç karnına yaklaşık 1,5 saat yürüyüş yapıyorum. Diyet usulüyle protein ağırlıklı besleniyorum. Ayrıca salonda çalışmalarımı yürütüyorum. İnşallah orada da iyi bir başarı elde edip memleketimize geri döneceğiz."

- "Onların evlatları bizim de kardeşimiz oluyor"

Öztürk, Dünya Şampiyonası'nda şehitleri anmak istediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyorum, Allah sabırlar versin. Onların evladı, bizim de kardeşlerimiz oluyor. Onlarla birlikte biz de ağlıyoruz. Televizyonda her gördüğümüzde gözlerimiz doluyor. Çok hüzünleniyoruz. Aslında bu konuda çok öfkeliyiz ama aynı öfkeyi göstermek ülkeyi toplamak değil, yıkmak olacaktır. Bu işin en iyisini devlet büyüklerimiz bilir. Şehit ailelerin acısını belki onlar kadar yaşamıyoruz ama ufak da olsa onları anlayabiliyoruz. Bu organizasyonda sadece memleketimiz ve vatanımız için değil, şehitlerimiz için de mücadele edeceğiz ve onların anısına bayrağımızı dalgalandıracağız."

Öztürk, dünyanın en zor ve güzel sporunu yaptığını da belirterek, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.