AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Sandık esaslı Mahalle ve Köy Başkanlarıyla birlikte değerlendirme” toplantısına katılan Milletvekili av. Mehmet Uçum, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.
Milletvekili Mehmet Uçum, Türkiye’nin terör, şiddet sarmalığıyla Ortadoğu kaos bölgesine çekilmek istendiğini belirtti. 7 Haziran’dan önce seçime katılan partilerden 4’ü meclise girdiğini, bu partilerden birisinin meclise girmek için ‘bizler meclise’ diye bir yaklaşım ortaya koydu. Ve bunu ortaya koyarken de ne dedi? ‘Silahları AK Parti bıraktıramaz.’ ‘Biz bıraktıracağız’ dediğini hatırlatan Uçum, “Bunun anlamı neydi? Evet Türkiye’de artık terör ve şiddet bir siyaset aracı olmayacak. Bu sözü vermekti. Bu sözü her yerde verdiler. Ve onlara oy veren yaklaşık 6 milyon insan da bu söze itimat etti. Dedi ki gerçekten biz ülkede artık terörden de, şiddetten de, baskıdan da bıktık. Demokratik yollarla, demokratik yöntemlerle herkes taleplerini ifade etsin. Nasıl bu ülkede Türk milliyetçiliği yapan bir parti, meşru bir parti olarak parlamento da temsil edilebiliyorsa, Kürt milliyetçiliği üzerinden siyaset yapan bir parti de meşru bir parti olarak parlamento da temsil edilsin. Bu son derece demokratik bir yaklaşımdır. Peki! 7 Haziran’dan sonra ne oldu? Aynı sözü veren kişiler kalkıp milletin gözünün içine baka baka ‘biz silah bırakın, desek bile onlar bırakmazlar ki, toplumu kandırmaya gerek yok’ dediler. Peki, nedir bu? Burada o zaman bir şey var. Demokratik siyaset amaç değil. Bazılarınca araç olarak kullanılıyor. Ülkenin bütünlüğü amaç değil, bazılarınca araç olarak kullanılıyor” dedi.
“BU TERÖR VE ŞİDDETİN HEDEFİ KAOS YARATMAKTIR. AMACI DA TÜRKİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAKTIR”
Türkiye’nin terör, şiddet sarmalığıyla Ortadoğu kaos bölgesine çekilmek istendiğini kaydeden Uçum, "Bu terör ve şiddetin hedefi kaos yaratmaktır. Amacı da Türkiye’nin bütünlüğünü bozmaktır. Bu son derece net. Oysa bizim hedefimiz Türkiye’nin demokratik bütünlüğünü korumaktır. Bozmak, nasıl bozmak? Çözüm süreci esas itibariyle bölgede rahatlık yaratırken, örgüte yönelik olarak ta bir tolerans ortaya çıkartıyor. Bu toleransın amacı bu insanlar şehirlerde silahlansınlar, şehir komiteleri kursunlar, yeri geldiğinde özyönetimler ilan etsinler. Şehir ayaklanmaları yapsınlar diye miydi? Bu toleransın amacı silahları toptan tavsiye etmek içindi. Bu toleransın amacı demokratik siyaseti egemen kılmak içindi” diye konuştu.
“ÖCALAN ÜÇ KERE, ÜÇ NEVRUZDA ‘SİLAHLI DÖNEM BİTMİŞTİR’ DEMESİNE RAĞMEN SİLAHSIZLANMA KONGRESİ YAPIN ÇAĞRISINI YAPMASINA RAĞMEN BUNA UYULMADI”
"Bu savaşın amacı Türkiye’de kaos yaratıp, iç kargaşalık yaratıp, bölgelerde egemenlik sağlamak" diyen AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, özetle şunları söyledi:
“Oysa bu yapı ne yaptı? Öcalan üç kere, üç nevruzda ‘silahlı dönem bitmiştir’ demesine rağmen silahsızlanma kongresi yapın çağrısını yapmasına rağmen buna uyulmadı. Neden biliyor musunuz? Rojova Kobani’den sonra bunlar meseleyi Türkiye’nin bütünlüğü üzerinden çözmekten vazgeçtiler. Rojova Kobani’den sonra mesele Türkiye’nin belli bölgelerinde, Doğu ve Günedoğu Anadolu’da bölgesel egemenlikler kurma meselesine dönüştü. Peki, bölgesel egemenlikler nasıl kurulur? Suriye’de kuruldu. Nasıl kuruldu? İç savaş çıktı. Sonra kuruldu. Suriye’de şu anda 820 bin insan silahlı ve 60 grup var. 60’tan daha fazla bir biriyle savaşıyorlar. Kuzey Irak’ta nasıl kuruldu? Irak savaşı çıktı kuruldu. Türkiye’de nasıl kurulabilir? Türkiye’de savaş çıkarırsan kurulabilir. Bu savaşı başlatmanın amacı budur. Bu savaşın amacı Türkiye’de kaos yaratıp, iç kargaşalık yaratıp bölgelerde egemenlik sağlamaktır. O yüzden bahaneler gülünçtür. Baraj yapıyorsunuz diye ateş kesi bozuyoruz. Veya biz orduyla savaşmıyoruz. Bakın en tepesindeki adam söylüyor. Biz AK Parti ile savaşıyoruz. Ordu kendisini AK Parti’ye kullandırtmasın. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu darbe çağrısıdır. Türkiye’de bir darbe olsa Türkiye iç kargaşalığa sürüklenmez mi? sürüklenir.”
AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Sandık esaslı Mahalle ve Köy Başkanları” değerlendirme toplantısına Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.