Konya Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçelerdeki toplam 322 okulun katıldığı pil toplama kampanyasında 6 ton atık pil toplandı. Kampanyada dereceye giren ilk 5 okula çeşitli hediyeler verildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulları arasında atık pillerin çöplerden ayrı toplanması ve çevreye zarar vermeden ekonomiye geri kazandırılması amacıyla bu yıl altıncısını düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullara ödülleri verildi. Ödül töreninde atık pil toplamanın önemi bir kere daha vurgulandı. Karatay’dan 79, Meram’dan 90, Selçuklu’dan 153 olmak üzere toplam 322 okulun katıldığı kampanyada öğrenciler 6 ton atık pil topladı. Kampanya kapsamında en fazla pil toplayan ilk 5 okula ödülleri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.
Tören öncesinde çevreye verdikleri katkılardan dolayı öğrencilere ve bu bilinci oluşturan öğretmenlere teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, kampanyayı gelecek yıl 31 ilçeye yayacaklarını belirtti ve dereceye giren okulların ödüllerini verdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe belediyeleri, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği ile bütün ilköğretim okullarının Ekim 2014- Nisan 2015 tarihleri arasında birlikte yürüttüğü kampanyada en çok pil toplayarak birinci olan İbrahim Hakkı Konyalı İlköğretim Okulu’na masa tenisi, ikinci olan Yunus Emre İlköğretim Okulu’na spor seti, üçüncü olan Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu, dördüncü Zeliha Lütfi Kulluk İlkokulu ve beşinci Halil Bahçeci İlkokulu’na eğitim panosu ve satranç takımı verildi. Doğaya atılan piller, ekolojik dengeyi bozuyor, topraktan yer altına sızarak, toprağı ve yer altı sularını kirletiyor. Piller, içinde bulundurdukları tehlikeli ağır metallerden dolayı insan vücudunda birikerek zararlı etkiler bırakıyor. Kullanılmış 1 pil, 1 ton çöpe zararlı etkilerini bırakıyor.