BATMAN Esnaf Odası Başkanı Salih Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, esnafı ziyaret ederek, çatışmalı ortamın sona ermesi, huzurun yeniden sağlanması için, 'Silahlar sussun, ölümler dursun, barış hemen şimdi' bildirilerini dağıttı. Dağıttıkları bildirileri işyerlerinin camına asılmasını isteyen Esnaf Odası Başkanı Kaplan, "Esnafımız bu gencecik çocuklarımızın toprağa düşmesine tepkilidir. Biran önce barış sürecine geri dönülmesi talebemizdir, isteğimizdir" dedi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası, barış sürecinin yeniden tesis edilmesi için ir kampanya başlattı. Gülistan Caddesi esnafını ziyaret eden Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, esnafın sorunlarını dinledi. Batman'daki her işyerinin vitrin camına, 'Silahlar sussun, ölümler dursun, barış hemen şimdi' yazılı çıkartmalar yapıştırılırken, dağıtılan bildirilerde ise 'Herkes el ele verilsin, silahlar sussun, ülkeyi bütün yüreğimizle barışa, kardeşliğe, huzura, dostluğa, güzelliğe, sevgiye davet ediyoruz. Barıştan daha güzeli yok' yazılı el ilanları dağıtıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, barış sürecinin askıya alınmasının esnafı sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Barış sürecinin askıya alınmasıyla yine esnafımız büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Böyle sıkıntılı günlerde esnafımızı ziyaret edelim, sorunlarını, sıkıntılarını dinleyelim dedik. Tabi görüştüğümüz tüm esnaf arkadaşlarımız, bu ortamdan memnun değil ve ekonomik olarak da düşüştüler. Bundan daha önemlisi insan ölümleri, her gün gençlerimiz toprağa düşüyor. Esnafımız bu gencecik çocuklarımızın toprağa düşmesine de tepkilidir. Biran önce barış sürecine geri dönülmesi talebemizdir, isteğimizdir. Tüm esnafımız ve oda olarak biran önce bu çatışmalı sürecin huzura evirilmesi ve yeniden barış sürecinin kaldığı yerden devamını istiyoruz. İşyeri vitrin camlarına 'silahlar sussun, ölümler dursun, barış hemen şimdi' çıkartmaları yapıştırdık. Bu süreçte zaman olarak bir dakika bile önemlidir" dedi.

FOTOĞRAFLI