Kuruluşunu tamamlayan Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Ertan Özcan derneğin faaliyetleri hakkında Başkan Akgül’e bilgi verdi. Özcan “Salıpazarı için yapılacak her türlü oluşumda elimizi taşın altına sokmaya hazırız.”dedi.

Tanıtım ve Kültür Derneği Başkanı Ertan Özcan şunları söyledi.”Belediye, Kaymakamlık ve Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare ederek İlçemizin Samsun ve Türkiye’de tanıtılması, Kültürel, tarihi ve Doğa güzelliklerini ön plana çıkartma noktasında Yönetim Kurulu üyelerimizle gereken bütün gayreti göstermek için yola çıktık. Ziyaretimiz hayır. Hiçbir arkadaşımızın bu oluşumdan hiçbir beklentisi yoktur, olamaz da. Dernek olarak hiçbir siyasi partinin karşısında değiliz. Hepsine aynı mesafede olacağız. Çalışmalarımızda siz yerel yönetimleri maddi ve manevi olarak yanımızda görmek istiyoruz.”dedi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de İlçede böyle bir oluşumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizlerin yapacağı faaliyetler biz yöneticilerin yükünü hafifletecektir. Yapacağınız her türlü faaliyetlere maddi ve manevi destek vermek bizlerin görevi olacaktır. Belki sizleri eleştirenler olacak, ancak ne olursa olsun bu eleştiriler sizlerin şevkini ve hevesini kırmasın. Yolunuza sağlam adımlarla devam etmelisiniz. Sizleri cesaretinizden ve ilçe için geliştirdiğiniz projelerden dolayı tebrik ediyorum. Sivil toplum kuruluşları gönüllüler tarafından kurulmuş ve kar amacı gütmeyen yararlı kuruluşlardır. İnsan için, insanlık için, toplum için ve devletler için sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğu bir gerçektir. İnsanların bilinçlenmesi, birlik ve beraberlik içinde yaşaması için sorunları çözmek ve çözüm yolları üretmek açısından çok önemlidir. Bu kuruluşların herkese yardım etmesi ve toplumlara yararlı hizmetler geliştirmek için çalışıyor olması bu kuruluşların ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.”dedi.