Şırnak’ta, ilk ve ortaokul öğrencilerine ’Ben de fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında diş macunu ve fırçası dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Birliği tarafından ’Ben de fırçalıyorum’ sloganıyla başlatılan ve diş fırçalamanın öneminin, doğru fırçalama tekniklerinin anlatıldığı kampanya kapsamında, Şırnak genelinde 12 bin diş fırçası ve 12 bin diş macunu dağıtılacak.
Akçay İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen dağıtım törenine Şırnak Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, Şırnak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, Şırnak Ağız Diş Sağlığı Merkezi Tabibi Nurullah Alkış, hastane müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Dengiz Çiftçi ile diş hekimleri katıldı. Sınıfları dolaşan İpek ve beraberindekiler tek tek öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtarak dişlerinin fırçalanmasını tembih etti.
Şırnak Ağız Diş Merkezi’nde gelen diş doktorları tarafından öğrenciler diş konusunda bilgilendirerek, dişleri çürük olan öğrencileri tespit etti.
Konu hakkında bilgi veren Şırnak Ağız Diş Merkezi doktoru Nurullah Alkış, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı’mızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde Şırnak Ağız Dış Sağlığı Merkezi olarak ilköğretim okullarımızda diş macunu diş fırçası dağıtacağız. Halkımızın yüzde 50’sinden fazlası evinde diş macunu diş fırçası bulundurmuyor. Biz bunu düzeltmek için öğrencilerimize ağız sağlığı bilincini ve önemini yerleştirmeye çalışacağız okullara göndereceğimiz diş hekimi öğrencilere doğru diş fırçalamayı yöntemini anlatacak, onlara beslenmenin önemi, ağız sağlığı önemini anlatacaklar. Öğrencilerimiz de bu şekilde uygulayarak gelecek nesillerde diş sağlığı sağlamış olacaklar. Dişlere büyük önem vermekteyiz, çünkü bir diş çürümeden önce o dişi kurtarmak bizim temel hedefimizdir. Bunu başarmak için bu çalışmayı başlattık. Bunun inşallah faydalarını göreceğiz. 12 bin diş macunu ve diş fırçası elimize ulaştı. Bunları ilçelerimiz arasında bölüp oradaki hekim arkadaşlarla koordineli olarak bütün ilköğretim okullarında dağıtmayı hedefliyoruz."
Konuşmaların ardından diş macunu ve fırçaları öğrencilere dağıtıldı.