Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da hayatını kaybeden karikatürist Bedri Koraman'ın anısına, karikatür yarışması ve tavla turnuvası düzenlenecek.
Son 30 yılını Bodrum İlçesi'ndeki Torba Mahallesi'nde eşi Nil Koraman ile birlikte geçiren ve geçen 30 Mayıs tarihinde yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın adının yaşatılması için Bodrum'da bazı etkinlikler düzenlenecek. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret eden Nil Koraman, "Eşim Bodrum'u çok seviyordu. Bodrum'da adının yaşatılması için düzenlenecek etkinlikleri Başkan Kocadon ile birlikte organize edeceğiz. Uluslararası bir karikatür yarışması ve Bedri'nin sevdiği bir tavla turnuvası düşünüyoruz" dedi.
Bodrum'un geçmişten günümüze bazı ünlü tarihçi, edebiyatçı ya da sanatçılarla anıldığını belirten Başkan Mehmet Kocadon, bu değerlerin arasında Koraman'ın da yer aldığını söyleyerek "Onun ismini Bodrum'da yaşatmak, ona güzel bir anıt mezar yapmak istiyoruz. Bedri Koraman adına katılımcıları Bodrum'da ağırlamak ve bunu güzel bir ödülle değerlendirmek istiyoruz. Bedri Koraman Türkiye'de birçok şeyin de öncülüğünü yapmış biri. 1980'li yıllarda bile kaleminin ucunu rahatlıkla, özgürce kullanan bir karikatüristimizdir. Birçok genç yeteneğin de önünü açmıştır. Onun anısının yaşatılması ve örnek alınması gerektiğine inanıyorum. Öncelikle adını yaşadığı sokağa vereceğiz. Adına düzenlenecek yarışma ve turnuvalara da belediye olarak öncülük edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI