HER yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörlüğünde, AKUT'un Öğrenci Topluluğu tarafından organ nakli konusunda farkındalik yaratmak için bisiklet korteji yapıldı.
Organ bağışının yaygınlaşması için hafta içersinde açık tutulan standlarla, halka ulaşmaya çalışan Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörlüğünde AKUT Öğrenci Topluluğu tarafından bisiklet korteji oluşturuldu. Kortej öncesi açıklama yapan Uludağ Üniversitesi AKUT öğrenci topluluğu üyesi Ezgi İdemen, 2002 yılından bu güne kadar Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörlüğünde organ bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, bu konuda farkındalık yaratmak için insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. İdemen "Maalesef günümüzde bir çok insan, çeşitli hastalıklardan dolayı organ nakil sırası bekliyor. Onlara destek olmak amacıyla, bir nebze de olsa yardım etmek için böyle bir faaliyet başlattık" dedi.
İnsanları kurtarmak için süper güçlerin olmasına gerek olmadığını söyleyen Ezgi İdemen "Ufak farkındalıklarla, organ bağışı ile öldükten sonra hiç olmak yerine, insanlara can verebiliriz. Burada yaklaşık 50 bisikletli olarak bu faaliyeti başlatmış bulunuyoruz. Sloganımızda 'Hayat vermek elinizde. AKUT var, Hayat var' diyoruz" diye konuştu. 12 yıl önce diyaliz hastalığına yakalanan, 3 yıl önce nakil olan Cem Koçarslan da bisiklet kortejine katılarak sağlıklı yaşam için bu organizasyona katıldığını belirtti. 
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda başlayıp Podyum Park'ta bulunan stant önünde biten korteje Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği, Uludağ Bisiklet Grubu, Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Yeşil Pedal Derneği, Nilüfer Kent Konseyi Bisikletlileri, Aydın Bisiklet Topluluğu katıldı.

FOTOĞRAFLI