Afganistan’ın başkenti Kabil’de NATO birliklerinin konvoyu hedef alınarak gerçekleştirilen saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti.
Afganistan’ın başkenti Kabil’de ABD Büyükelçilik binasına ve diplomatik yerleşke yakınlarında NATO birliklerinin konvoyu hedef alınarak bomba yüklü bir araç patlatıldı. Başkent Kabil’de havalimanı yakınlarındaki ana yolda meydana gelen patlamada en az 7 kişi hayatını kaybetti. Kamu çalışanlarının ofislerinden ayrıldıkları sırada meydana gelen saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kabil Komiser Yardımcısı Sayed Gulagha olayın ardından ölü sayısının artabileceğini ifade ederek, “Bir intihar saldırısıydı. Kayıp olacaktır ancak rakam vermek için oldukça erken” dedi.
NATO Sözcüsü Brian Tribus, koalisyon konvoyunun saldırıya uğradığını belirterek, “Koalisyon birliklerine saldırı olduğunu doğrulayabiliriz. Konuyla ilgili bilgi toparlıyoruz” ifadesini kullandı.
Öte yandan Afganistan’ın güneyinde bulunan Helmend eyaletinin başkenti Laşkergah’ta bugün sabah saatlerinde bir emniyet merkezine bomba yüklü bir kamyon ile intihar saldırısı düzenlenmişti. Patlamada en az 2 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi ise yaralanmıştı.