KARŞIYAKA ile Göztepe arasında 17 Mart 2013'te oynanan son derbinin kahramanı Şaban Genişyürek, pazar günü randevu öncesi 2 camiaya da dostluk mesajları gönderdi.
Kariyerinde iki takımın da formalarıyla derbilere çıkan, halen Denizlispor'da top koşturan golcü futbolcu, "Göztepe-Karşıyaka maçlarının heyecanını en yakından bilen oyunculardan biriyim. Her ikisi de gerçekten çok büyük camialar. Sahada nasıl mücadele olursa olsun, maç içinde ve tribünde olay çıkmasın. Başkanların verdikleri dostluk mesajları örnek olsun" dedi. Karşıyaka-Göztepe derbisinin PTT 1'inci Lig değil Süper Lig'e yakıştığını sözlerine ekleyen 29 yaşındaki Şaban, şöyle konuştu:
"Türkiye Futbol Federasyonu'nın bu karşılaşmaya Şampiyonlar Ligi finali yönetmiş FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı ataması, müsabakaya verilen önemin göstergesi. Derbi haftası, hem Karşıyaka, hem de Göztepe'de heyecanlı geçer. Rakip futbolcular sahanın içinde kıyasıya mücadele eder. Ancak sahada ne olursa olsun bitiş düdüğünden sonra tüm futbolcular arkadaştır. Derbi tribünlerde taraftarlar arasında da böyle algılansın."
SON DERBİNİN GÖLCÜSÜ
Karşıyaka'da 2011-12 sezonunda attığı gollerle yıldızlaşan Şaban, 2012-13 sezonu öncesi ücretini alamadığı gerekçesiyle yeşil kırmızılı kulüpteki sözleşmesini feshederek ezeli rakibi Göztepe'yle anlaşmıştı. O dönem sarı kırmızılı kulübe gidişi büyük olay yaratan tecrübeli futbolcu, 3 sezon önce 17 Mart 2013'te oynanan son derbide Göztepe 2-0 gerideyken 33'üncü dakikada oyuna girip eski takımına Dk.45, Dk.89'üncü dakikalarda iki gol attı. Göztepe, Şaban'ın golleriyle derbiyi 3-2 kazandı.
Müsabakanın son dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle Karşıyakalı Şehmus, 14 maç ceza aldı. Yeşil kırmızılıların tüm teknik heyeti hak mahrumiyeti cezasına çarptırılırken Karşıyaka 2, Göztepe 1 maçını seyircisiz oynamak zorunda kaldı.

FOTOĞRAF