Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, tarafından tatlı su şebekesi bulunmayan mahallelere tatlı su dağıtımı yapılıyor.
Selçuklu Belediyesi eğitimden altyapıya, sağlıktan sosyal ve kültürel hayata birçok alanda ilçenin tamamına hizmet götürmeye devam ediyor. Konya’nın en büyük ilçesi olan Selçuklu’da şehir merkezinde olan tüm hizmetler, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan uzak mahallelere de ulaştırılıyor. Asfalt, parke, park, yeşil alan ve spor alanları gibi birçok hizmeti yeni bağlanan mahallelere ulaştıran Selçuklu Belediyesi, merkeze uzak mahallelere tatlı su hizmeti de götürüyor. Tatlı su şebekesi bulunmayan mahallelere Selçuklu Belediyesi tarafından tankerlerle tatlı su dağıtımı yapılıyor.
Tatlı su şebekesi bulunmayan Eğribayat, Yazıbelen, Güvenç, Çaldere ve Biçer mahallelerine haftanın bir günü tankerlerle tatlı su ulaştıran Selçuklu Belediyesi, vatandaşların tatlı su ihtiyacını gideriyor. Mahallelere kurulan 5 ton kapasiteli tatlı su çeşmeleri, Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen program dahilinde dolduruluyor. Tatlı su çeşmelerinin yanı sıra Selçuklu Belediyesine ait tatlı su tankerleri mahalleleri kapı kapı dolaşarak vatandaşların tatlı su hizmetinden yararlanmasını sağlıyor. Her bir mahalleye haftada en az 10 ton tatlı su ulaştırdıklarını belirten yetkililer bu rakamın ihtiyaçlar doğrultusunda arttırabileceğini belirtti.
Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tatlı su hizmetinin yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından haftada bir gün cami ve okul çevrelerinin temizlendiği, çöplerin toplanarak ilaçlama yapıldığı belirtildi. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından merkeze uzak mahallelere ücretsiz vidanjör hizmeti sunuluyor.