SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerdeki turizmi hareketlendirmek için yapılan çalışmalar kapsamında basın mensuplarının katılımı ile Bafra İlçesi'de balon uçuşlarının tanıtımı yapıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde turizmin hareketlendirilebilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Bafra İlçesi’nde balon turları düzenlenmeye başladı. İlk olarak tanıtım amaçlı Samsun ve Bafra İlçesi’nde görev yapan basın mensuplarına balonla Kızılırmak Nehri ve Bafra İlçesi gezdirildi. 12 kişi kapasiteli balonla yaklaşık 55 dakika gezinti yapan gazeteciler, Kızılırmak Nehri ve Bafra İlçesi’ni kuşbakışı görüntüledi. 1 ay boyunca devam edecek olan balon gezisinin yaklaşık 450 lira olan ücretinin 3’te 2’si Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Uçuşların Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştiğini belirten Balon Pilotu Tolga Varol, "Bu faaliyet Samsunumuzun ve Baframızın turizm açılımı kapsamında, turizm faaliyetlerini artırma amacıyla yapılan bir olay. Bu durum küçük bir başlangıç. Sadece balonla sınırlı kalan bir hadise olmayacak" dedi.
Bafra'daki balon uçuşu projesinin turizmle ilgili projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Hava Sporları Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Burhan Apaydın, şöyle dedi:
"Kapıkaya'da yamaç paraşütü uçuşumuz, doğa yürüyüşlerimiz gibi turizm adına birçok projelerimiz var. Irmak seddemizin restorasyonu ile jetbot ve kano gibi çeşitli çalışmalarımız var. Bütün bunlarla ilgili projeler Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi'yle beraber yürütülüyor. Bizler de sivil toplum örgütü olarak projelere elimizden geldiğince destek vermeye gayret gösteriyoruz."

FOTOĞRAFLI