Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında polisler kan bağışında bulundu.
Polis Haftası dolayısıyla Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve teşkilat mensupları Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti. Vali Şahin ziyarette yaptığı konuşmada, “Emniyet Teşkilatımız, 170 yıldır ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması adına çok önemli görevleri ifa eden bir teşkilatımızdır. Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü ülkemizin bütün illerinde olduğu gibi Samsun’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyarette Emniyet Müdürlüğü ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu adına polis okulu öğrencileri tarafından Vali İbrahim Şahin’e çiçek takdim edildi.
Ziyaretin ardından Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Polisevi’nde emniyet mensuplarının Kızılay’a kan verme etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Polis Teşkilatımızın 170. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu kapsamda teşkilat mensuplarımız tarafından Samsun’da geleneksel hale gelen Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışı yapıyoruz. Bu sene de bu etkinliği geçmiş yıllarda olduğu gibi devam ettiriyoruz” diye konuştu.
Etkinlikte bulunan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım yaptığı açıklamada, “Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 170. yıl dönümü vesilesiyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğümüz ile beraber bu çalışmaları her yıl polis haftasına denk geldiği süreçte toplumda kan bağışına olan ilginin, farkındalığın artması için gerçekleştirmekteyiz. Emniyet mensuplarımız, bugüne has değil düzenliği kan bağışı yapıyorlar. Emniyet mensuplarımıza kan bağışı dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Polis teşkilatımızın da yıl dönümünü kutluyoruz” şeklinde konuştu.