Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye genelinde son bir gün içerisinde yaşanan terör saldırıları hakkında bilgi verdi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şırnak’taki Cizre Garnizon Komutanlığı Şehit Yarbay Melih Gülova Kışlası’nın nöbet kulübesine ilçe içinden roketatar ile silahlı saldırıda bulunulduğu ve saldırıda nöbet kulübesinde nöbetçi olan bir erin ağır yaralandığı belirtildi. Bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Taşarası Jandarma Karakol Komutanlığı’na uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu, yapılan silahlı saldırıya askerler tarafından anında karşılık verildiği ve çıkan çatışmada bir askerin hafif yaralandığı kaydedildi.
“PATLAMADA BİR UZMAN JANDARMA VE BİR VATANDAŞ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI”
Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Tunceli’nin Pülümür ilçesi Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı nizamiyesi önüne plakası tespit edilemeyen bir araç bırakıp kaçtığı ifade edildi. Teröristin uzaklaşmasını müteakip bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından aracın patlatıldığı ve müteakiben uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, askerler tarafından ateşe ateş ile anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildiği, patlama sonucunda etrafa yayılan şarapnel parçaları nedeniyle, bir uzman jandarma çavuş ve bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığı bildirildi.
Yapılan bir diğer açıklamada ise, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist tarafından Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesine önce ses bombası atıldığı, ardından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
“ERZAK TAŞIYAN ARACIN İÇİNE BOMBA KONULDU”
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Tunceli merkez Kanoğlu köyü Değirmendere mevkiinde Tunceli-Elazığ karayolunun mayın/el yapımı patlayıcı kontrolünü yapan unsurların geçişi esnasında yola döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonucunda herhangi bir yaralanma meydana gelmezken, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana geldi.
Bölücü terör örgütü mensubu üç terörist tarafından Şırnak Beytüşşebap’ta bir karakola erzak götüren sivil bir araç durdurularak tehdit edildikten sonra serbest bırakıldı. Söz konusu aracın bagajına araç şoförüne fark ettirilmeden patlayıcı yerleştirildi ve karakol yakınında araç patlatıldı.
“İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen operasyon esnasında 13 Ağustos 2015 günü saat 22.15 sularında icrasına başlanan operasyon esnasında bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist ile temas sağlandığı, çıkan silahlı çatışmada iki teröristin etkisiz hale getirdiği kaydedildi.
“ER VE UZMAN ÇAVUŞU KAÇIRDILAR”
Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık yol ayrımında Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek, durdurulan araçlar arasında yer alan yolcu otobüsündeki eri kaçırdı.
Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist, Diyarbakır’in Lice ilçesi Kayacık yol ayrımında Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek, durdurulan araçlar arasında yer alan yolcu otobüsünde bulunan bir uzman çavuşu kaçırdı.
Bölücü terör örgütü mensubu iki terörist tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesi Arıklı köyü bölgesinde bir şirkete ait taş ocağından bir iş makinesi gasp edilerek, operatörü ile birlikte kaçırıldı.