AK Parti Trabzon’un Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, beraberindekilerle birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Temel Altunbaş, KTÜ’nün Trabzon’un her şeyi olduğunu ifade ederek, “Önceden üniversitemiz şehrimize açılmıyordu. Şimdi bu konuda önemli adımlar atıldı. Üniversite şehre açılarak üniversite şehir kaynaşması sağlandı. İnşallah üniversitemizin de başarı çıtası her geçen gün yükselir. Trabzon’un buna ihtiyacı var. Siyasetin yapacağı işler vardır, STÖ’lerin yaptığı işler vardır. Trabzon’da ki sivil toplum örgütlerini harekete geçirmemiz lazım. Trabzon AK Parti döneminde bir çok yatırım aldı. Daha fazla yatırım almamız için de başta STÖ’ler olmak üzere tüm dinamiklerle bunu takip etmemiz lazım ki Trabzon daha da çok yatırım alsın” dedi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da “Trabzon’da nüfusundan çok nüfuzu var. Mecliste bulunan 550 milletvekilinden 104 tanesi Trabzonlu, bu da çok gurur verici. Burası şehzadeler kenti. Ankara İstanbul’dan sonra Trabzon’da üniversite açıldı. Sabah Trabzon açıldı, öğleden sonra İzmir açıldı. Trabzon’un iyi bir ivmesi, tarihten gelen bir asaleti var. İkinci üniversite açılmasında hiçbir sakınca yok. Üniversite demek kampüs demek. Öğrenci gelince kendini farklı hissetmesi lazım. Bölümler, bölünüp de üniversite yapılacaksa, o Trabzon’a katkı sağlamaz” diye konuştu.