Adana’nın Karaisalı ilçesinde Kuvayı Milliye Teşkilatının kurulması ve milli mücadelenin başlama tarihi olan 1 Nisan’da Karaisalı’da kutlamalar yapılacak.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü Çukurova Belediyesi ve Çukurova Kaymakamlığı’nca Çukurova’nın Örcün Mahallesinde (Köyünde) yapılacak törenin ardından, Karaisalı ilçe merkezinde saat Kuvayı Milliye Anıtı önünde tören düzenleyeceklerini söyledi.
Kuvayı Milliye Derneği Karaisalı Şubesinin açılışı gerçekleştireceklerini ifade eden Aslan, Belediye Düğün Salonu’nda Türk Halk Kültürü Araştırmacısı Dr. Halil Atılgan’ın oturum yöneticiliğinde "Kuvayı Milliye ve Karaisalı Milli Mücadele Hatıralarına Saygı" paneli yapılacağını söyledi.
Yrd. Doç.Dr Süleyman Hatipoğlu, Emekli Adana Müze Müdürü İsmet İpek, Araştırmacı Yazar Cezmi Yurtsever’in konuşmacı olacağı panele tüm Adanalıları davet eden Aslan, "11-12 Nisan 2015 tarihinde ise Karaisalı Stdanıda Kuvayı Milliye Şenliklerini yapacağız. Her iki etkinlik için desteklerini esirmeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ve ekibine şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.