KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde 2 öğretmen, ekonomik olanaksızlıklar içindeki öğrencilerinin en azından 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda, çocukluklarını yaşayabilmeleri için kostüm, uçurtma, oyun hamuru, ayakkabı, kalem, boya, çikolata, şekerleme ve balon istedi. İlk görev aldığı okulda 7 yaşındaki öğrencilerine zeybek oynamayı öğreten İzmirli Gözde Karakaş'ın hayali, eğer gönderilirse bayramda onlara efe kıyafeti giydirmek.
İzmirli Gözde Karakaş ile Giresunlu Selime Kaya, ilk görev yerleri Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Şehit Fikret Gündüz İlkokulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilerine sürpriz yapmak için Türkiye'nin dört yanına yardım çağrısında bulundu. İki öğretmen, ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle oyuncak alamayan, çoğu okula yırtık ayakkabıyla giden öğrencileri için kostüm, uçurtma, oyun hamuru, ayakkabı, kalem, boya, çikolata, şekerleme ve balon istedi. 7 yaşındaki öğrencilerine zeybek oynamayı öğreten İzmirli Gözde Karakaş'ın hayali, eğer gönderilirse bayramda onlara efe kıyafeti giydirmek. Öğrencilerini ateşböceği gösterisine hazırlayan Selime Kaya ise hayırseverlerden kırmızı tül kanatlar istedi.
Kaya, çocukluklarını yaşayamayan 6-10 yaş arası öğrencilerine farklı bir bayram yaşatmak amacıyla bu sürprizi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimiz birçok imkandan mahrum, çoğu eline oyuncak almadı. Onlara çocukluklarını yaşatmak, anılarında güzel bir bayram hatırası kalmasını istiyoruz. Eğer hayalimize dokunursanız, bize el uzatırsanız, burada çocukların anıları güzelleşecek."
Yardımların kargoyla gönderilmesini isteyen öğretmenler, hayırseverleri bayram gösterilerine de davet ederek, 'Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu, Tepe Mahallesi, Akbaba Caddesi, No: 19, PK: 36500 Sarıkamış-Kars' adresini verdi.

FOTOĞRAFLI