Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri’nin tarihi geçmişi itibariyle bölgesinde her zaman liderlik iddiasında olan bir şehir olduğunu söyleyerek, “Kayseri’ye yakışan bir fuar merkezinin olması lazım” dedi.

Pancar Ekicileri Kooperatifi Hüseyin Akay, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından düzenlenen Basın ve Sektör Buluşması Toplantısı’na katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, fuarların firmalara önemli avantajlar sağladığını söyleyerek, “Günümüzde tüm sektörlerde yaşanılan gelişmeler ve pazarda meydana gelen yeni oluşumlar rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı bir ortamı doğuruyor. Bugün sadece kaliteli mal üretim pazara sürmek başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli görülmemektedir. Çünkü günümüzde koşullar, tüketilen aynı malın daha kaliteli ve daha ucuz fiyatla bulabilme imkanı sağlamaktadır. Bunun sonucunda ihtiyacı olan mal yada hizmetin değişik alternatifler arasında seçme şansına insanlar sahiptirler. Bu dönemde tüketicilerin zihninde farklı bir konum ve değer yaratabilecek işler ile pazardaki paylarını koruyabilmekte ve ilerleme kaydedebilmektedirler. Bu noktada firmaların yürüttükleri pazarlama ve tanıtım aktivitelerinin ok önemli bir rolü bulunmaktadır. Böyle bir pazar ortamında fuarlara katılmak firmalara önemli avantajlar sunmakta ve hem pazarlama hem de tanıtım aktivitelerini bir arada yürütmelerine imkan sağlamaktadır. Firmalarımız fuarlara katılarak yeni teknolojiler ve fikirlerle tanışabilmekte, ihracata dayalı üretimde ve ticarette yeni anlayışlar geliştirebilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan da, ticaretin değişen dinamik bir yapısı olduğunu ve firmaların buna ayak uydurması gerektiğini kaydettti. Nursaçan, “Günümüzde ulusal ve uluslararası ticaret, sürekli değişen dinamik bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum sanayicileri ve ticaret erbabını potansiyeli yüksek ülkelere yönelterek doğru zamanda doğru hamleler yapmaya mecbur bırakmaktadır. Durum böyle olunca yeni satış, pazarlama ve üretim teknikleri ön plana çıkmakta ve ilave adım atılmasını zorunlu kılmaktadır. Üreticiler ile müşterileri buluşturan fuarlar önemli bir köprü olmakla beraber, firmalara rakiplerini izleme şansını vermekte, farklı kültürleri buluşturarak ülke tanıtımına sayısız katkılar sağlamaktadır. Biz Türklerde çok eski devirlerden beri ticari faaliyetlerin varlığı yakından bilinmektedir” şeklinde konuştu.

Akay: “Kayseri’ye yakışan bir fuar merkezinin olması lazım”

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, kurum olarak fuarı desteklediklerini ve Kayseri’ye yakışır bir fuar alanının yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çiftçileri de farklı fuarlara götürdüklerini kaydeden Akay, şunları söyledi:

“Kayseri tarihi geçmişi ile itibariyle bölgesinde her zaman liderlik iddiasında olan bir şehirdir. Bunu geçmişte yaptığı gibi günümüzde ve gelecekte de yapabilmesi lazım. Bunun yapılabilmesi çeşitli hususları başarmayı gerektiriyor. Son yıllarda önem arz eden fuarcılıkta ihmal edilmemesi gereken bir husustur. Kayseri lider şehir olma özelliğini fuarcılıkta da göstermesi lazım. Biz kurum olarak Kayseri’de yapılan fuarları önemsiyoruz. Bu fuarlara çiftçilerimizin en yüksek düzeyde katılmasına gayret gösteriyoruz. Mevcut fuar merkezi, Kayseri’mize yakışan ve temsil eden bir fuar merkezi değil. Bunun mutlaka ele alınması ve Kayseri’ye yakışan bir fuar merkezinin olması lazım diye bunları ifade ediyorum. Biz başka şehirlerde ki fuarlara da çiftçilerimizi götürüyoruz. Fuarların insanlar üzerindeki etkilerini hepimiz biliyoruz. O nedenle Kayseri’ye yakışır bir fuar merkezinin kazandırılması çalışması bizim için anlamlıdır.”