Trabzon’lu İşadamları ve Bürokratları Derneği’nin düzenlediği Trabzon çalıştayında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, işadamlarını Trabzon’da yatırım yapmaya çağırdı.
Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz Trabzon için vücudumuzu taşın adlına koyduk, Trabzonlu işadamları da ellerini koymalı. Ya bir araya gelip Trabzon’a yatırım yapacaklar ya da münferit olarak yapacaklar” dedi.
Gümrükçüoğlu konuşmasında çalıştayın gerçekçi veriler üzerine sağlam sonuçlar ortaya koyması temennisinde bulunarak “Bu çalıştaydan beklediğimiz belirli dogmatik kalıplar değil, hepsinin bir alt başlığı bulunan gerçekçi verilerdir. Bu çalıştay esnasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl il genelinde 20 milyon TL’lik betonlama, 30 milyon TL’lik asfaltlama ve 50 milyon TL’lik su ve kanalizasyon yatırımı olmak üzere 100 milyon TL tutarında yatırım yapacağı göz önüne alınsın. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’un yağmur suyu projesini tamamladık, şehir içme suyu projesini tamamladık, Atık su ve ileri biyolojik arıtma tesisi projesini de bitirmek üzereyiz. Toplam yapım maliyetleri yaklaşık olarak 270 milyon TL civarında olan bu üç önemli projeyi 2016 yılında ihale etmek hedefindeyiz. Trabzon’un her köşesinde imar çalışmalarımız devam etmektedir. 2016 sonunda imar çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Trabzon genelinde imarı olmayan bir metre kare bile toprak parçası kalmayacak.”diye konuştu.
Trabzon’u seven, Trabzon için bir şeyler yapmak isteyen işadamlarına Trabzon’a yatırım yapma çağrısında bulunan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “İşadamlarımız gelip Trabzon’a yatırım yapacaklar. Bir araya gelip yatırım yapacaklar, bir araya gelemiyorlarsa münferit olarak yatırım yapacaklar. Bu şehri seviyorlarsa bunu yapacaklar. Şimdi Trabzon’da turizm yatırımları çok cazip. İşadamı gelip diyor ki bana arsa ver, turizm tesisi kurayım. Nasıl vereyim? Trabzonlu işadamı gelip para ile alacak araziyi. Bakın Boztepe’de on yıllardır üzerinde otel yapılması planlanan bir arazi vardı. Belediye olarak para ile sattık orayı. Trabzon’da Özel İdare arsası otel yatırımı yapılsın diye 49 yıllığına ücretsiz olarak yatırımcıya tahsis edildi. Ben Boztepe’deki bu araziyi bedava vermem, para ile satacağım dediğimde bana yatırımcı gelecek 200 milyonluk yatırım yapacak da bir de senin arsana para mı verecek dediler. Evet verecek dedi. İhaleye çıkardım o arsayı, Çok iyi bir paraya sattık ve şimdi çalışmalarda başladı. Biz Trabzon için vücudumuzu taşın adlına koyduk, Trabzonlu işadamları da ellerini koymalı. Ya bir araya gelip Trabzon’a yatırım yapacaklar ya da münferit olarak yapacaklar” dedi.