İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Gazipaşa Havalimanı’na sefer düzenleyen ilk firma olan Onur Air’in ilk uçuşu bugün gerçekleştirdi.

Antalya'nın doğusundaki tatil bölgelerine daha kolay ulaşım imkanı sunmaya hazırlanan Onur Air’in ilk uçuşuna Alanya ve Gazipaşa Kaymakamları, belediye başkanları ve gazeteciler de katıldı. Tanıtım uçuşuna katılacak davetliler sabah 07.30’da Pegasus’a ait uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Buradan otobüsle Atatürk Havalimanı’na geçen davetliler, saat 14.40’ta kalkan olan Onur Air’in Airbus 320 uçağıyla Gazipaşa Havalimanı’na hareket etti. Uçak saat 16.00’da 186 yolcusuyla başarılı bir şekilde Gazipaşa Havalimanı’na indi.

İlk uçuşa katılan davetliler ve yolculara karanfiller sunuldu. İnişin ardından havalimanı apronunda pasta kesildi.

UÇUŞLAR ARTACAK

Uçuşun ardından açıklama yapan Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, ilkleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Gazipaşa Havalimanı’na ilk tarifeli uçuşumuzu gerçekleştirdik. Bürokratik engelleri aşarsak uçuş sayısını günde 2’ye çıkartmayı hedefliyoruz. Büyük bir ihtimalle bu bölgeyi Onur Air ile yurt dışına da bağlamayı düşünüyoruz. Allah bizleri utandırmasın” dedi.

Uçuşa katılan Gazipaşa Kaymakamı Pamuk da uçuşun tarihi bir uçuş olduğunu belirterek Onur Air ailesine teşekkür etti. Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik ise çok güzel bir uçuş gerçekleştiğini ifade ederek, “Gazipaşa’yı çok güzel günlerin bekliyor” dedi.