Çocuklara yönelik bilim gezilerine devam eden Çankaya Belediyesi, Aziz Altıpınar Ortaokulunun 6. sınıf öğrencilerini ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesine götürerek bilimle buluşturdu.

Çankaya Belediyesi, çocukları bilimle buluşturmaya devam ediyor. Uğur Mumcu Parkı içerisinde bulunan Bilim ve Teknoloji Evinde çok sayıda öğrenciye son teknolojiler hakkında eğitim vererek uygulama imkanı sunan Çankaya Belediyesi, öğrencileri bilim müzesine de götürüyor.

Bilim gezileri kapsamında Aziz Altıpınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerini ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesine götüren Çankaya Belediyesi, çocukları bilimin birçok farklı yönüyle buluşturdu. Selçuklulardan Hititlere ve Atatürk dönemine kadar farklı tarihsel dönemlerde insanların yaşamları hakkında bilgiler verilen evlerde, sağlık amaçlı kullanılan aletlerden ev eşyalarında kullanılan tarımsal makinelere kadar birçok bilimsel gelişmeyi bir arada görme imkanı bulan çocuklar keyifli ve verimli bir gün geçirdi.

Uygulamalı Bilim Merkezi olarak hazırlanan bölümde bilimsel çalışmaların nasıl oluşturulduğunu görme imkanı da bulan çocuklar en çok askeriyede kullanılmış savaş uçaklarıyla eski trenlere ilgi gösterdi.

Bilim ve Teknoloji Müzesi keyfini doya doya yaşayan çocuklar, daha sonra Çankaya Belediyesinin ikramlarıyla yemek yedi.