Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, heyelan sebebiyle açılışı sürekli ertelenen Ordu Çevre Yolu’nun 2018 yılı Ocak ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Ordu İl Koordinasyon Kurulu’nda Ordu çevre yolu ile ilgili bilgiler veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, gidiş geliş toplam uzunluğu 21.4 km olan Ordu Çevre Yolu’nun 10.7 km’lik birinci etabının yüzde 95’lik bölümü tamamlandığını, Fatsa-Altınordu çevre yolunun Perşembe Kavşağı’ndan başlayan ve Terzili Mahallesi sınırları içerisinden geçerek sahil yoluna bağlanacak olan birinci etapta toplam uzunluğu 6.5 km olan 3 adet çift tünel, uzunluğu 44 metre olan bir köprü, uzunluğu 2.5 km olan 5 adet çift köprü, 2 tanesi köprülü olmak üzere 6 adet kavşak bulunduğunu belirtti.

Tünel ve viyadüklerdeki asfalt seriminin başladığını, yapımı tamamlanan Öceli üneli çıkışı ile Öceli-1 Viyadüğü arasındaki kesimde bir süredir yaşanan heyelanın yolun açılışını ertelettiğini kaydeden Keskin, heyelan ıslahı için Öceli Tüneli çıkışına 399 adet, Öceli 1 Viyadüğü bölümüne 162 koruma kazığı çakıldığını, halen bu konuda çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Keskin, “Şu anda heyelanı ıslahı, asfalt serimi, sanat yapıları çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çevre yolunun birinci etabının yılsonunda ya da en büyük ihtimalle 2018 yılı Ocak ayı sonunda hizmete açılacak duruma gelecektir” dedi.

Keskin ayrıca yolun ikinci etabının ihale edilerek sözleşmesinin imzalandığını da belirterek, “Ordu Çevre yolunun ikinci etabında da çalışmalar başlıyor. Sadece şu kadar söyleyebiliriz, 2020 yılının sonunda, gidiş geliş toplam uzunluğu 21.4 km olan Ordu Çevre Yolu’nun tamamı açılacaktır” diye konuştu.