İSTANBUL Beylikdüzü’nde düzenlenen '2'nci Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’na katılan sanatçılar tanıtıldı. Etkinliğe, Makedonya, İspanya, Şili, İtalya, Romanya’dan da gelen sanatçılarla birlikte katılan Türk heykeltıraşlardan Hakan Şengönül, Türkiye’nin bu günlerde en fazla barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, 7 ton ağırlığındaki dev kalıp mermerden, ayırım gözetmeden, eşitçe herkesin üzerinde oturabileceği ‘Barış Güvercini’ni ortaya çıkaracağını söyledi.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen konuk 5 sanatçının yanı sıra Türkiye’den 7 heykeltıraşın katıldığı sempozyum, 1 ay boyunca Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı’nda oluşturulan alanda devam edecek. İlçeye kalıcı eserler bırakmak ve Beylikdüzü’nü sanatla buluşturmak amacını taşıyan etkinlik ile halkın, heykel sanatına olan merakını da arttırmayı hedeflendi. Sanatçılar bu yıl ‘Yolcu’, ‘Dıştan İçe’, ‘İçten Dışa’, ‘Barış Güvercini’, ‘Balıklı Kadın 2’, ‘Abaküs’, ‘Çiçekli Kadın’, ‘Boğa’, ‘Gelişen Biçim’, ‘Boşluğun Kırılganlığı’, ‘Tüm Adımlar’, ‘Özgürlük’, ‘Füzyon’ adı verilen mermer heykeller 1 ay içerisinde ortaya çıkacak.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinliğin açılışında sanatın evrensel olduğunu, gittiği yabancı ülkelerde sanatın izlerini her yerde yüzyıllardan bu yana kentsel bütünlük içerisinde yapabilmelerini görmekten etkilendiğini söyledi. Başkan İmamoğlu, “Sanatın üç boyutlu olması, sanat içinde yetişen bireylerin de, dünyayı üç boyutlu görebilmelerini sağlıyor. Her alana yansıyan yaratıcılık da gelişiyor ” dedi. İmamoğlu, Beylikdüzü’nün her noktasına güzel sanat eserleri kazandırma çabası içinde olduklarını, herkesin buraya gelerek heykel sanatının ve buradaki çalışmayı görerek ve çabayı sahiplenmesini isterken, ortaya çıkacak eserleri tüm Beylikdüzü’ne tanıtacaklarını ve eserlerin ilçede belirlenen noktalara yerleştirileceğini ifade etti.
Heykeltıraş Evrim Kılıç, “Bizler bu sefer atölyede değil dışarıda heykellerimizi yapacağız. Halkımız da heykelin oluşturulmasındaki sürecimizi görmesini ve bize soru sormasını istiyoruz” dedi.
7 TONLUK 'BARIŞ GÜVERCİNİ'
Bandırma’dan gelen Hakan Şengönül, yaklaşık 7 ton ağırlığındaki 2.60x250x80 ebatlarındaki mermer kalıba 1 ay boyunca şekil vermeye çalışacağını anlatırken, şöyle dedi:
"Malum ülkemizin bu aralar terörle sıkıntısı var. Herkesin barış içerisinde yaşaması için barış güvercini seçtim. Irk ayrımı, sağ- sol veya herhangi bir ayrımı etmeden bir bank tasarladım. Bu üzerinde herkesin eşit haklarda oturabileceği bir kent mobilyası şeklindedir."

FOTOĞRAFLI