Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()- SPOR Toto Basketbol Ligi'nde olaylı maçta Pınar Karşıyaka'ya deplasmanda 81-80 yenilen Muratbey Uşak Sportif'in başantrenörü Ozan Bulkaz, ateş püskürdü.
Karşıyaka tribünlerinden maç boyunca kendilerine ağır küfürler edildiğini, yabancı madde yağmuru altında kaldıklarını ifade eden Ozan Bulkaz, şunları söyledi:
"Protokol tribününde bulunan alkollü yöneticiler, bizi sürekli küfürle taciz etti. Rakip oyuncu Soner maç sırasında el kol hareketleri yaptı, oyuncumuza dirsek attı. Hakem bir defa anons yaptırıp oyunu sürdürdü. Sonra da, (Uşak rakibi provoke etti) denildi. Aileme küfür ediliyor, oyuncularım darp ediliyor, kafamıza bozuk para yağıyor. Ben de insanım, elbette karşılık verdim. Maç sonunda akreditasyon kartlı insanlar,ş tünelde üzerimize saldırdı, dayak yedik." 

Olaylar yüzünden basın toplantısına giremediğini sözlerine ekleyen Ozan Bulkaz, "Basın toplantısı odasına giderken kim olduğunu bilmediğim kişiler arkadan saldırdı. Ne federasyon görevlileri ne de polis olaya müdahale edebildi. Toplantının yapılacağı oda kilitli olduğu için geri dönmek zorunda kaldım" dedi. "Uşak Sportifş, İzmir'de tek kelimeyle kurban edildi" diyen Ozan Bulkaz, açıklamasına şöyle devam etti:
"Basketbol kenti Karşıyaka bu mu? Eğer biz Euroleague takımına kurban edileceksek, neden çıkıp oynuyoruz? Ben bu mesleği bırakırım, Uşak Sportif de maçlara çıkmaz, olur biter. Hayatım boyunca para için basketbolun içinde yer almadım. Ne evim, ne de arabam var. Arkama bakmam, çeker giderim." ERDOĞAN: "İYİ Kİ KAYBETTİK"
Pınar Karşıyaka deplasmanında yaşananlara tepki gösteren Muratbey Uşak Sportif Genel Menajer Fatih Erdoğan, "Maçı kazanmadığımız için şanslıyız. Galip gelseydik, bizler ve tribünde bulunan sporcularımızın aileleri zarar görebilirdi" dedi. Karşılaşmadan sonra 40 dakika soyunma odasında mahsur kaldıklarını öne süren Fatih Erdoğan, daha sonra şöyle dedi:
"Karşıyakalı bir yönetici, benchimize kadar gelerek bizlere küfretti. Koridorda resmen dayak yedik. Son saniyede Paul Harris iyi ki o hatayı yaptı ve maçı kazanamadık. Kazansaydık, neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca hakemler de basketbola ihanet etti."