Süslemesinde  30 binden fazla ampul, bir o kadar da kristal kullanılıyor. Yılbaşı akşamı New Yorklular Times Meydanı’na koşuyor. Hep birlikte 10’dan geriye doğru saymak ve yeni yıla burada girmek şehrin bir diğer geleneği. Ben de bir kez parçası oldum; -17 derecelik soğuğu ve buna rağmen iğne atsan yere düşmez kalabalığı unutamam.

Frank Sinatra’nın “uyumayan şehir” dediği New York’ta yılbaşı kutlamak için sayısız seçenek var. Binlerce dolar ödeyerek parçası olacağınız etkinliklerden, sıfır maliyetli sokak kutlamalarına kadar alternatif çok…  Öncelikle Rockofeller Meydanı’na gidin derim; dünyanın en görkemli Noel ağaçlarından biri burada. Üstelik  bu ağacın meydana dikilmesi 83 yıldır süren bir gelenek.

En eğlenceli yer: Buenos Aires

Türkçesi “Güzel havaların şehri” olan Buenos Aires, aralıkta yazı yaşayan güney yarımkürenin sunduğu güzel havanın etkisiyle yeniyılı sokak partileri ile kutluyor. Özellikle tango sevenler için düzenlenen şovları takip edebilirsiniz. Bu satırları yazarken Puerto Madero’da dans ederek yeni yılı karşıladığım seyahat geçiyor aklımdan…

Yılbaşı akşamı için opera binası olan Tetra Colon’un programına da göz atabilirsiniz. Burası dünyanın akustiği en iyi ilk 5 salonu arasında. Dünyada yiyebileceğiniz en güzel etler bu şehirde; bifteğin alası, pirzolanın en lezzetlisi… Recoleta ile Puerto Madero birbirinden şık restoranlarla dolu ve fiyatları da gayet makul.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

Avrupada yılbaşı için son dakika önerileri
Avrupa'da yılbaşı için son dakika önerileri
En romantik yer: St. Petersburg

25 Mayıs’tan 16 Temmuz’a kadar yaklaşık 50 gün süreyle “Beyaz Geceler” in yaşadığı, gündüzün neredeyse 20 saat sürdüğü günlerin aksine yılbaşı dönemi şehrin en kısa gün ışığı aldığı zaman dilimi. Şehir sadece 6-7 saat aydınlık kalıyor. St. Petersbuglular için yılbaşı çok önemli. Zaten görkemli olan şehri daha da ilgi çekici hale getirmek için özenli bir telaş içindeler. Kutlama için Hermitaj Meydanı seçilecek en güzel yerlerden biri. Havai fişeklerin aydınlattığı gökyüzünün altında, buz pistlerinde kayan insanlar, sokakları dolduran müzikle birleşince karşılaşabileceğiniz en romantik yılbaşı görüntüleri çıkıyor ortaya.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

En soğuk yer: Jukkasjarvi

“Yılbaşı demek kar demek” diyenlerdenseniz ve soğuk havayı severseniz, en sıradışı alternatif Stockholm’den 90 dakikalık bir uçuşla gideceğiniz Jukkasjarvi’de yer alan ünlü Buz Hotel (www.icehotel.com) olur. Havaalanından kar otomobili veya köpeklerin çektikleri kızaklarla ulaşıyorsunuz. Otelin tamamı ve içindeki eşyaların tümü buzdan yapılma; buzdan bir sinema salonu da var. Girişte uzay kıyafeti gibi özel bir palto giyiyorsunuz, geceleri teknoloji harikası tulumların Ren geyiği postu serilmiş yatakların üzerinde uyuyorsunuz. 

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

Dünyadaki en ilginç yılbaşı gelenekleri
Dünyadaki en ilginç yılbaşı gelenekleri
En masalsı yer: Laponya

Laponya, Finlandiya’da 188 bin gölün oluşturduğu Göller Bölgesi’nde dağların üzerine kurulan bölgenin adı. Huş ve çam ağaçlarının donattığı olağanüstü güzelliği bembeyaz kar örtüsü ve yılbaşı ışıkları tamamlıyor. Kuzey yıldızını ve  tan vaktinde kutup ışıklarını seyretmek yılbaşı hediyesi gibi… Kendilerine “Sami” diyen Laponlarla tanışmak ise yeni bir yıla girerken insan hazinenize sıcakkanlı birçok kişiyi eklemek demek.

Noel Baba efsanesinin en nostaljik haline de burada şahit olabilirsiniz çünkü teknoloji dünyasında mektup yazma geleneğinin sürdürüldüğü yegane yerler arasında. Onun köyü olarak geçen Rovaniemi’deki postaneye her yıl yaklaşık 600 bin mektup geliyor ve bunların üçte birine cevap yazılıyor; parayı veren Noel Baba imzalı mektubu kapıyor!

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

En sportif yer: Mavrovo

Hem spor hem yeni yıl kutlaması isteyenler için popüler rotaların dışında bir önerim var. Kayak yapmak ve doğayla baş başa bir yılbaşı tatili geçirmek için Makedonya’nın başkenti Üsküp’e 1,5 saatlik mesafedeki Mavrova’yı tercih edebilirsiniz. Pistlerinin uzunluğu 15 kilometreyi buluyor. 1949 yılından beri milli park olan Mavrovo, zengin bir bitki örtüsüne sahip. Zirvesi 2.385 metre olan milli parkın en çok tanınan köyleri Mavrovo ve Galiçnik. Kayak merkezinin bulunduğu Bistra Dağı’nın en yüksek noktası 2160 metre ve oteller de dağın 1255. metresine kurulmuş. Pistlere çok yakın olan oteller hem dağ hem de Mavrovo Gölü manzaralı.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

En lüks yer: Aspen

65 milli park, orman ve eyalet parkından oluşan, 26 ünlü kayak merkezine sahip Kolorado’nun gözdesi Aspen en lüks yılbaşı alternatiflerinden biri. Jet sosyetenin akın ettiği dünyanın en pahalı kayak merkezi. Rocky Dağları arasına saklanmış bu doğa harikası, yeryüzüne yaklaşık 1350 metre yüksekten bakmanızı sağlıyor. Otelleri ve gece kulüpleriyle sadece kayağın değil eğlencenin de merkezi.

Ayrıca Wheeler Opera Binası’ndaki sanat etkinliklerine katılmak, White River Ulusal Ormanları’nda yürümek, çağdaş sanat örneklerinin yer aldığı Aspen Müzesi’ni gezmek de tatil programınıza ekleyebileceğiniz alternatifler. Dünyaca ünlü moda markalarının bir araya geldiği Aspen’de sokakta her köşe başında bir Holywood yıldızıyla karşılaşabilirsiniz.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

Yılbaşında Türkiyede gidilecek yerler
Yılbaşında Türkiye'de gidilecek yerler
En mavi yer: Barbados

Barbados Karayipler’deki en gözde adalar arasında. Turkuvaz denizi, beyaz kumsallar ve palmiye ağaçları tamamlıyor. 3 asırdan fazla İngiliz kolonisi olarak yaşadıkları için bu kültürün izleri hala baskın biçimde görülüyor; 5 çayları, kriket oynayanlar, İngiliz aksanıyla konuşanlar… Beyaz değil sarı – mavi bir yılbaşı istiyorum diyenler için ideal rotalar arasında. Güneş ışınları cömertçe palmiyelerin ve beyaz kumların üzerine saçılırken, yılbaşı heyecanı yaşamak yerine yaz tatiline çıkmış gibi hissetmek olası. Hava sıcaklığı yıl boyunca 21-30 derece arasında değişiyor. Adanın özellikle kuzey sahillerinde birbirinden şık otel ve restoranlar var; hepsi de yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

En hesaplı yer: Batum

Gürcistan’la sınır kapımız Sarp, Hopa’ya dolmuşla yaklaşık 20 dakika. Bizdeki Karadeniz şehirlerini andıran Batum ise sınır kapısından sonra yarım saat sürüyor. Batum, yurt dışında yılbaşı geçirmek için en uygun fiyatlı seçenekler arasında. SSCB döneminde ülkenin riviera’sı sayılan bölgede zengin bir mutfak var. Yeni yılı Avrupa, Asya ve Ortadoğu mutfaklarının harmanlandığı lezzetlerden oluşan bir ziyafet sofrasında karşılayabilirsiniz. Gürcülerin misafirperverliği de eklenince, sıcacık bir kutlama programı sizi bekliyor.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

Yılbaşı için dünyanınen güzel 5 şehri
Yılbaşı için dünyanınen güzel 5 şehri
En erken yer: Sydney
Sydney dünyada yeni yılı ilk karşılayan şehirlerden biri. Yılbaşı gecesi limanda yapılan ışık gösterisi dünyaca meşhur. Akrobasi gösterisi, Aborjinlerin bir önceki yılın kötü ruhlarını yok etmek için yaptıkları tören geceyi renklendiren etkinlikler arasında. Sydney kentin bağrına girinti ve çıkıntılarla sokulan körfezi sayesinde, sabah işe gitmeden önce evinizin önünden denize girebileceğiniz, sörf yapabileceğiniz bir şehir. Şehrin çok sayıdaki plajlardan en ünlüsü Bondi, yılbaşı eğlencelerinde de ön plana çıkıyor. Darling Harbour limanında da eğlence sabaha kadar sürüyor. Yılbaşı kutlamalarının başrol oyuncusu ise etrafından havai fişeklerin atıldığı Sydney Limanı Köprüsü.

Yılbaşına 2017de yurt dışında girmek için 10 neden, 10 şehir

Son Güncelleme : 20 Aralık 2016 - 09:09:51
Seyahat , yeniyıl , Yılbaşı
Başlığı Gör2017 yılbaşına yurt dışında girmek için gidilecek yerler
Kaynak:hürriyet kelebek