Muğla girişindeki Menteşe Yapı Kooperatifleri içinde Muğla Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve 15 Aralık tarihinde bitmesi beklenen Kent Park’ta Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün incelemelerde bulundu. Mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu Kent Park’ın Muğla’nın en önemli yaşam alanlarından birisinin olacağı açıklandı.

Muğla Belediyesi Yeni Yaşam Alanları Projesi kapsamında, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, doğayla iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar için Menteşe Kooperatifleri Birliği ve özel şahıslara ait toplam 1200 konutun bulunduğu yeni yaşam alanı Menteşe’de 19 bin metrekarelik alana Menteşe Kent Parkı’nı yapmak için çalışmalar başlamıştı. Menteşe Kent Park projesinde, 8 bin m3 yeşil alan, 400 kişilik amfi tiyatro, 311 metrekare gösteri havuzu, 1104 metrekarelik gölet, 1080 metrekarelik piknik alanı, 315 ve 254 metrekare alan içinde iki ayrı çocuk oyun grubu, 1300 metrekare yürüyüş ve koşu yolu, 160 metrekare açık spor alanı, 687 metrekare basketbol, voleybol, tenis alanı ve 564 metrekarelik otopark bulunuyor.

Kent Park alanında incelemelerde bululan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Yeni yaşam alanları, sosyal alanlara verdiğimiz önemi Menteşe Bölgesi içinde gösteriyoruz. Projeleri yapmadan önce hayal ediyoruz, ihtiyaçlara göre olması gerekenleri düşünüyoruz. Menteşe Kent Park projesi sadece bir park değil, amfisiyle, piknik alanıyla, basketbol, voleybol, tenis sahalarıyla, animasyonlu su gösteri alanıyla, yapay havuzuyla, çocuklar için oyun gruplarıyla, yürüyüş ve koşu yoluyla bir çok aktiviteyi içinde barındıran, çeşitli yaş gruplarına hitap edecek proje. Menteşe Kent Park projesi tamamlandığında bu yaşam alanına sadece Menteşe’de oturanlar değil, merkezdeki vatandaşlarımızın da ilgi göstereceğini düşünüyorum” dedi.

Yaklaşık 1 milyon TL’ye malolacak Menteşe Kent Park’ın içinde yaz kış açık olacak bir kafeterya da bulunacak. 15 Aralık’ta bitirilmesi hedeflenen Menteşe Kent Park alanının hemşehrilik bilincinin oluşmasına ve aynı bölgede oturan insanların hoş sohbet ederek yeni yüzlerle tanışmalarına vesile olacak bir park olmasının beklendiği açıklandı.