Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yapılacak Akabe Camisi’nin temeli törenle atıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Camilerimiz dil, ırk, renk, cinsiyet, sosyal statü gözetmeksizin tüm inanların tam bir eşitlik içerisinde buluştuğu Allah’ın evi olarak atfedilen İslam dinimizin mukaddes mekanlarıdır” dedi.

Mezitli ilçesi Yenimahalle’de yapılacak olan Akabe Camisi’nin temel atma törenine, Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Vali Su, cami yaptırmanın önemine dikkat çekerek, “Camilerimiz dil, ırk, renk, cinsiyet, sosyal statü gözetmeksizin tüm inanların tam bir eşitlik içerisinde buluştuğu Allah’ın evi olarak atfedilen İslam dinimizin mukaddes mekanlarıdır. Peygamber efendimizin izinden giden milletimiz de cami ve ibadethane inşa etmeye ve yaşatmaya gayret göstermiştir. Bu camimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Hangi inanç ve görüşten olursak olalım bir olmalıyız”

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ise günümüzde en büyük ihtiyacın hangi inanç ve görüşten olursa olsun insanların bir arada olması olduğunu vurgulayarak, cami yapımı süreciyle ilgili bilgiler verdi. Tarhan, “Belediyelerin asli görevi demokratik bir biçimde halkın ortak olan taleplerini değerlendirmek ve uygulamaktır. Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlarımızdan cami talepleri oldu. Benden önceki dönemlerde de bu talep olmuş fakat uygulamaya geçirilememiş. Biz göreve geldikten sonra 2017 Haziran ayında 2 bin 610 metrekarelik belediyemize ait bu alanı cami yeri olarak ayırdık” ifadelerini kullandı.

Pek çok farklı konuda olduğu gibi halkın taleplerini her zaman dinlediklerini ve ellerinden geldiği kadarıyla yerine getirmeye gayret gösterdiklerini belirten Tarhan, “Daha dün bir halk günümüzde orada yaşayan vatandaşların çocuklarının okula gitmemesinden şikayet etmesi üzerine çalışmalara başladık. Okul müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve İl Milli Eğitim Müdürümle bu konuyu görüşüyor ve çözüm odaklı bir sonuç için çalışıyoruz. Bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Mezitli zaten bu konuda barışçıl ve örnek bir ilçe. Bunun tüm Türkiye’de böyle olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Karahaliloğlu ve Müftü Coşkun’un da birer konuşma yaptığı törende, daha sonra protokol üyeleri cami inşaatına ilk harcı attılar.