AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, iptal olan oylarla ilgili itiraz süreçlerini tamamlayarak Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) gelecek haberleri beklediklerini söyledi.
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, il binasında yaptığı basın açıklaması ile gündemdeki konuları değerlendirdi. İptal edilen oylarla ilgili bütün itiraz işlemlerini yaptıklarını belirten Göksel, çıkacak sonucu beklediklerini ifade etti.
“İRADEYİ TAM OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”
Sandıktan çıkan iradeyi tam olarak görmek istediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “İtirazlarımızı kabul etmeyen 6 tane ilçemiz vardı. Onun için İl Seçim Kurulu’na müracaat ettik. İl Seçim Kurulu’ndan da kabul edilip edilmeyenler var. Bunlarla alakalı olarak da Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu’na müracaatlarımızı yaptık. İnşallah bu itirazların sonucunu bekliyoruz. Daha öncede söylediğimiz gibi itirazlarımız iptal edilen oylar üzerindedir. İptal edilen oyların neden iptal edildiği yazılmamış. Bunlara da o zaman sandığın başında duran müşahitlerimiz ve sandık kurulu üyelerimiz itiraz etmişlerdi. Bu doğrultuda biz de bu itirazların sürecini tamamladık. İtirazlarımızı değerlendirip bizi bilgilendirecekler. İnşallah hayırlısı olur. Bizim derdimiz burada sonuçları net olarak gerçekleştirmek. Yoksa başka derdimiz yok. Biz iradeyi tam olarak görmek istiyoruz” dedi.
“HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLEMEMİZ LAZIM”
Şuan için erken seçimden bahsetmenin erken olduğunu belirten Başkan Göksel, “Erken seçim olsa tabloyu değiştirecek olan halktır. Halkın pişmanlık duygusu bize de yansıyor. ‘Öyle yapmasaydık, böyle yapmasaydık’ diyenler oluyor. Ama bunu erken seçim olursa değerlendireceğiz. Şimdi bizim ve Türkiye’nin önünde 45 günlük bir süreç var. Bu 45 günlük süreçte hükümet kurma varyasyonları çeşitli partiler arasında yapılacak. Hükümet kurulmazsa ondan sonra yeni seçimden bahsedeceğiz. Şimdi hükümetin kurulması ile ilgilenmemiz gerekir. Çünkü Türkiye gibi ülkelerde bu boşluk hoş karşılanmaz. Hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak herkesin biran önce ne olacaksa olup bu sonucu gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu hükümet AK Parti’li olur, AK Parti’siz olur ama bir hükümet olmak zorunda sonunda. Çünkü ülkemiz bu kadar boşluğu kaldıracak durumda değil. Biran önce hükümeti kurmamız gerekir. Olmadı, o zaman seçim hükümeti kurulup seçime gidilir. Ama biz şimdi şu konjonktürde sadece hükümetin kurulmasını beklememiz lazım” diye konuştu.
Göksel, AK Parti Samsun Milletvekillerinin mazbatalarını Cuma günü İl Seçim Kurulu’ndan alacağını ve ardından basın açıklaması yapacaklarını sözlerine ekledi.