AMASYA (AA) – Amasya'nın Taşova ilçesinde Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve 10. sınıf öğrencilerine tablet dağıtıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, eğitimde FATİH Projesi kapsamında Anadolu Lisesi'ne verilen tablet setlerinin dağıtımı için toplandıklarını söyledi.

FATİH projesinin eğitimde teknolojiyi geliştirme, bilgiye ulaşma ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlama konusunda atılmış önemli bir adım olduğunu anlatan Tümer, kapsamlı ve dünya ölçeğinde olan Fatih Projesi'nin önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Dağıtılan tabletlerin proje amacını gerçekleştirmek için kullanılan araçlardan sadece biri olduğunu bildiren Tümer, "Siz öğrencilerden beklenilen, elinizdeki tabletlerle eğitsel oyunlar, multimedya içerikler, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ve simülasyonlarla öğrenmenizi keyifli hale getirerek eğitsel gelişiminizi olumlu yönde desteklemenizdir. Bu proje uzun soluklu bir çalışmanın sonucudur. Bilgi ve teknoloji çağında bizi en iyi şekilde temsil edecek olan geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmelerine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Tablet dağıtım töreninde 100 öğrence ile 29 öğretmene tabletleri dağıtıldı. Törene Tümer'in yanı sıra şube müdürleri Ahmet Ergün, Hamit Yıldırım ve okul idarecileri katıldı.