Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerdeki sulama sorununu çözüp yem bitkileri üretimini destekleyeceklerini söyledi.
Kavak Kırsal Kalkınma Toplantısı, ilçenin Atatürk Parkı kafeteryasında yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığındaki toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Kavak Kaymakamı ve Asarcık Kaymakam Vekili Mevlüt Şekercioğlu, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, meclis üyeleri ile çiftçiler ve hayvancılar katıldı.
Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekercioğlu, ilçede yem bitkileri tarımının yavaşladığını belirterek, bunun sebebinin ise sulama sorunları olduğunu aktardı. Kaymakam Şekercioğlu, yumurta üretiminin ise teşvik edilmesini talep etti.
Kırsal kalkınma toplantılarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerdeki tarımsal ve hayvansal potansiyeli verimli hale getirip artırmak istediklerini anlattı. Tarım ve hayvancılığı artırıp köy ekonomilerini oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bu istişare toplantı ile Kavak’ta tarımı, hayvancılığı ve köy rençperliğini artırmanın, geliştirmenin çarelerini arıyoruz. Bu konuda 3 yıllık süreçte istişareden çıkacak kararları belirleyip hazırlayacağımız aksiyon planı çerçevesinde hayata geçireceğiz. Gerekli ödevleri ve ders notlarını üretici ve yetiştiricilerin beklentilerinin desteğiyle geliştirme arzusundayız. Kavak’ta tarımda, hayvancılıkta ve köy ekonomilerinin geliştirilmesinde neler yapılacağını belirlemek için geldik. Her türlü fikre açığız. Konuştuklarımızı oturup belediyede masaya yatıracak ve bunları hemen pratiğe dökeceğiz” diye konuştu.
Köylerin boşalmasının köy ekonomilerinin olmamasından kaynaklandığının altını çizen Başkan Yılmaz, “Köy geçimini yeniden tesis etmek ve sürdürmek zorundayız. Köy yaşamının önündeki engelleri konuşup tedbirler alacağız. İnsanlara köylerde rahatça geçimlerini sağlamanın önünü açacağız. Alt yapıda ve turizmde elimizi tayın altına nasıl koyduysak, kırsal kalkınma konusunda da kararlıyız. Bunları hayata geçirdiğimiz takdirde köylerden şehre göçü durdurabiliriz. Bunun yanında yerelde memlekete ve millete vaat ettiğimiz bütün hizmetleri vermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Tarım ve hayvancılık konusunda birçok problemin ele alındığı toplantıda Başkan Yılmaz, hayvancılığın mutlaka teşvik edilmesi ve yem bitkileri tarımının geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu konularda tedbirler alacaklarını bildiren Başkan Yılmaz, tarımın önündeki en büyük engel olan sulama sorununu ortadan kaldırmak için derelerden boşa akan suları sulamada kullandıracaklarını ve taşkın setleri ile küçük göletler inşa edilerek tarımsal sulamaya katkı vereceklerini de sözlerine ekledi.